Credit Suisse

Forsvarer krisegrep

Parlamentet er innkalt til et ekstraordinært møte. - Ser ingen snublesteiner, sier finansminister Karin Keller-Sutter.

KRISE: Krisegrepet forhindret at at Credit Suisse-kollapsen utløste en internasjonal finanskrise, ifølge finansministeren i Sveits. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB
KRISE: Krisegrepet forhindret at at Credit Suisse-kollapsen utløste en internasjonal finanskrise, ifølge finansministeren i Sveits. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Nesten 260 milliarder sveitsiske franc (drøyt 3000 milliarder kroner) er krisepakken på. Gjennom statsgarantier og likviditetsstøtte skal den totale kollaps av Sveits nest største bank, Credit Suisse, unngås.

Den statsstøttede manøveren der landets største bank, UBS, overtar skakkjørte Credit Suisse, har ennå til gode å bli endelig godkjent.

Det bør forløpe uten problemer, ifølge Sveits finansminister Karin Keller-Sutter.

- Det foregår fortsatt forhandlinger med UBS om avtalen. Mitt inntrykk er at det er definitivt ønske om å få dette til fra politisk hold. Jeg ser i øyeblikket ingen snublesteiner, sier hun i et intervju lørdag, skriver Reuters.

Stabilitet

Keller-Sutter forsvarer i klare ordelag myndighetenes inngripen i forrige måned.

Myndighetenes krisegrep er både blitt kritisert for å komme for seint, og for å love for mye av skattebetalernes penger til en vaklende bank som fortsatt så ut til å holde seg med gigantbonuser til sine ledere.

- Regjeringens fremste mål har hele tiden vært å sikre stabiliteten i den sveitsiske økonomien og forhindre en internasjonal finanskrise, sier finansministeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer