Forsvarer Røkke: - Eitrende forbanna

Aksjeforvalter Jan Petter Sissener mener det er leit at Kjell Inge Røkke flytter til utlandet, og går samtidig til frontalangrep på norske politikere og formuesskatten.

RASER: Jan Petter Sissener forsvarer Kjell Inge Røkke, og går til frontalangrep på norske politikere. Foto: Erlend Aas / NTB
RASER: Jan Petter Sissener forsvarer Kjell Inge Røkke, og går til frontalangrep på norske politikere. Foto: Erlend Aas / NTB Vis mer
Publisert

Mandag ble det kjent at milliardær og Aker-eier, Kjell Inge Røkke, tar med seg sin private formue, og melder flytting til Lugano i Sveits.

Det har utløst reaksjoner i det politiske Norge, der både Rødt og SV har gitt uttrykk for at de er svært skeptiske til at Røkke melder flytting.

- At Norges 8. rikeste mann synes han må flytte til Sveits for å spare penger, samtidig som stadig flere nordmenn står i kø for matutdeling, er et kvalmende bilde på Forskjells-Norge, lyder den knallharde meldingen fra Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

- Leit

Men der de politiske partiene på venstresiden forutsigelig nok fyrte av de retoriske kanonsalvene i retning Røkke, tar den kjente aksjeforvalteren og millionæren Jan Petter Sissener Røkke i forsvar.

- Det er leit når dyktige nordmenn flytter ut, og det er dyktige folk som er blant Norges rikeste. Enten det er Stein Erik Hagen eller Kjell Inge Røkke. Det er dyktige folk som kommer fra ingenting, og skaper ting ved hjelp av sin egen innsats, sier Sissener, og legger til:

- Når de flytter så tar de med seg kreativiteten og skaperkraften, og det er alltid en risiko for at hovedkontorene deres flytter etter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.