Oppdatert analyse fra SSB:

- Fortsatt alvorlig

Bedre tider i sikte, men situasjonen er fortsatt alvorlig, slår SSB fast.

SAKTERE: Halvparten av det økonomiske coronafallet er hentet inn igjen, men framover går bedringen langt saktere, fastslår Statistisk sentralbyrå i en fersk analyse. Foto: NTB Scanpix
SAKTERE: Halvparten av det økonomiske coronafallet er hentet inn igjen, men framover går bedringen langt saktere, fastslår Statistisk sentralbyrå i en fersk analyse. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er bedring, men vi er fortsatt i en alvorlig situasjon. Fra februar til april falt aktiviteten i norsk økonomi med 11 prosent. Nå er halvparten hentet inn igjen. Men nå går vi inn i en ny fase, der innhentingen kommer til å gå saktere, sier SSB-forsker Thomas von Brasch til Børsen.

SSB la fram nye prognoser for norsk og internasjonal økonomi fram mot 2023 fredag.

I den ferske analysen legges det til grunn at dagens smitteverntiltak vil vare til en vaksine er på plass.

- Det trekker aktiviteten ned, og derfor vil innhentingen framover gå saktere, sier von Brasch.

Tidenes kraftigste

Coronautbruddet påførte norsk økonomi det kraftigste tilbakeslaget i nyere tid. Først mot slutten av neste år vil aktiviteten være på samme nivå som før krisa, lyder dommen.

SSB anslår at vi må helt mot slutten av neste år før aktiviteten ventes å være tilbake på samme nivå som før virusutbruddet.

- Beregningene viser at økonomien vil være tilbake på nivået vi hadde før coronapandemien traff oss om et års tid. Videre vil det ta ytterligere noen år før vi kommer tilbake til en normal situasjon, hvor den økonomiske aktiviteten og arbeidsledigheten ikke lenger er tungt preget av krisen, sier forsker Thomas von Brasch.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer