Flytrafikken jula 2023:

Fortsatt forsinkelser: - Fullt overalt

Widerøe sliter fortsatt med å få passasjerene hjem til jul, men for flyplassene går det bedre lille julaften enn fredag.

KØKAOS: Slik så det ut på Oslo Lufthavn fredag - grunnet en rekke værproblemer. Foto: Jonathan Gaathaug Nielsen / Dagbladet
KØKAOS: Slik så det ut på Oslo Lufthavn fredag - grunnet en rekke værproblemer. Foto: Jonathan Gaathaug Nielsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Følgefeil etter uværet «Pia»s herjinger preger flytrafikken også lille julaften.

Silje Brandvoll, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Widerøe, forteller til Børsen at de ikke har noen kansellerte avganger lørdag, men det er en del forsinkelser.

- Det preger dagen at vi hadde mye forsinkelser og følgefeil fra i går. Det er ganske vanlig når det er såpass mye vær. Crewet kommer for seint inn, og det er lovpålagte regler når det gjelder hviletid, som gjør at de må starte for seint. I tillegg har vi fly på feil sted og besetning på feil sted, sier Brandvoll.

Disse forsinkelsene kan gjøre at en del passasjerer mister videreforbindelsene sine. Brandvoll i Widerøe forsikrer om at disse passasjerene vil bli kontaktet og få beskjed av flyselskapet.

- Det er fullt overalt, og det er lørdag. Da klarer vi ikke finne alternativer til dem i kveld. De vil bli kontaktet og få mulighet til ikke å reise i det hele tatt. Dette gjelder bare noen, og de det gjelder vil bli kontaktet, sier hun.

- Det er bedre vær i dag, så det ser lysere ut enn hva det gjorde i går, forsikrer hun.

Eyvind Hellstrøm er blant dem som sitter fast på Oslo lufthavn fredag kveld. I en video på Instagram uttrykker han sin frustrasjon - godt plantet i en gullstol med rød velur. Video: @hellstroms_verden / Instragam Vis mer

Widerøe har satt opp en ekstra avgang til Ålesund, Molde og Kristiansund.

- Vi gjør så godt vi kan for å få så mange som overhodet mulig hjem til jul, sier Brandvoll.

På Avinors oversikt over avganger, er det flere forsinkelser og kanselleringer fra flere flyplasser i landet. Likevel går det stort sett greit, kan Avinors pressevakt, Cathrine Framholt, fortelle Børsen.

- Det er noen forsinkede fly, som i stor grad skyldes at flyene kommer litt seint inn til flyplassene, og litt seint ut igjen. Det er litt etterslep etter uværet i forgårs og i går. Men det er mange færre passasjerer i dag enn i går, og i morgen blir det enda færre, forklarer hun.

Været har også vært bedre lørdag, og til å være en vinterdag er ikke forsinkelsene noe utenom det vanlige, ifølge Avinor.

- Det er noen av flyselskapene som har hatt noen flere utfordringer enn vanlig, men det får de nesten svare for selv. Alt Avinor har ansvar for, flyter veldig fint - det er ingen køer i sikkerhetskontrollen, og det er god bemanning på brøyting og avising av fly. Alle rullebaner er åpne, sier Framholt.