Fortsatt nullrente

Norges Bank holder renta på rekordlavt nivå. Slik sikrer du gullrente.

SISTE FØR SOMMEREN: Torsdag offentliggjør Norges Bank, med sentralbanksjef Øystein Olsen i spissen, ny rentebeslutning og Pengepolitisk rapport. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
SISTE FØR SOMMEREN: Torsdag offentliggjør Norges Bank, med sentralbanksjef Øystein Olsen i spissen, ny rentebeslutning og Pengepolitisk rapport. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Dinside): Torsdag 18. juni la Norges Bank fram ny rentebeslutning og Pengepolitisk rapport.

Styringsrenta forblir på rekordlave 0 prosent.

- Slik vi nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenta mest sannsynlig bli liggende på dagens nivå en god stund fremover, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i en pressemelding.

Prognosen for styringsrenta innebærer en rente på dagens nivå de neste par årene. Deretter øker renta gradvis etter hvert som forholdene i økonomien normaliseres, står det i ny Pengepolitisk rapport.

Det ble altså ikke nye rentekutt i denne omgang, og vi unngår negativ rente.

Høyere renter enn forventet i bankene

Våren 2020 har rentebeslutningene kommet betydelig hyppigere fra sentralbanken enn de pleier - med kutt etter kutt: Vi hadde to raske rentekutt på ei uke i mars, og i begynnelsen av mai ble styringsrenta satt ned til rekordlave 0 prosent.

Likevel viser det seg at rentenivået til bankene ligger høyere enn Norges Bank anslag etter de sentrale rentekuttene.

- Norges Banks anslag på 1,75 prosent var et gjennomsnittsanslag. Vi ser at prisene på boliglån er på vei nedover, men de er ikke helt der ennå, sier Elisabeth Realfsen i Finansportalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.