Fortsatt nullrente

Norges Bank holder renta på rekordlavt nivå. Slik sikrer du gullrente.

SISTE FØR SOMMEREN: Torsdag offentliggjør Norges Bank, med sentralbanksjef Øystein Olsen i spissen, ny rentebeslutning og Pengepolitisk rapport. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
SISTE FØR SOMMEREN: Torsdag offentliggjør Norges Bank, med sentralbanksjef Øystein Olsen i spissen, ny rentebeslutning og Pengepolitisk rapport. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Dinside): Torsdag 18. juni la Norges Bank fram ny rentebeslutning og Pengepolitisk rapport.

Styringsrenta forblir på rekordlave 0 prosent.

- Slik vi nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenta mest sannsynlig bli liggende på dagens nivå en god stund fremover, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i en pressemelding.

Prognosen for styringsrenta innebærer en rente på dagens nivå de neste par årene. Deretter øker renta gradvis etter hvert som forholdene i økonomien normaliseres, står det i ny Pengepolitisk rapport.

Det ble altså ikke nye rentekutt i denne omgang, og vi unngår negativ rente.

Høyere renter enn forventet i bankene

Våren 2020 har rentebeslutningene kommet betydelig hyppigere fra sentralbanken enn de pleier - med kutt etter kutt: Vi hadde to raske rentekutt på ei uke i mars, og i begynnelsen av mai ble styringsrenta satt ned til rekordlave 0 prosent.

Likevel viser det seg at rentenivået til bankene ligger høyere enn Norges Bank anslag etter de sentrale rentekuttene.

- Norges Banks anslag på 1,75 prosent var et gjennomsnittsanslag. Vi ser at prisene på boliglån er på vei nedover, men de er ikke helt der ennå, sier Elisabeth Realfsen i Finansportalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer