Fortsatt virusfrykt sender Asias børser nedover

Frykt for konsekvensene av virusutbruddet førte til ny nedgang på Asias børser torsdag. I Tokyo falt Nikkei-indeksen over 2 prosent.

SYNKER: Frykten for konsekvensene av virusutbruddet førte til nok en dag med nedgang på børsene i Asia. Her er arbeidere på vei inn for å desinfisere et marked i Sør-Koreas hovedstad Seoul. Foto: Lee Jin-man/ AP/ NTB scanpix
SYNKER: Frykten for konsekvensene av virusutbruddet førte til nok en dag med nedgang på børsene i Asia. Her er arbeidere på vei inn for å desinfisere et marked i Sør-Koreas hovedstad Seoul. Foto: Lee Jin-man/ AP/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Kursen på japanske aksjer svinger fra glede til sorg og tilbake igjen i takt med overskriftene om utviklingen av det nye koronaviruset, sier aksjestrateg Yoshiro Ito i en kommentar til torsdagens utvikling.

Torsdag falt både Nikkei-indeksen og den bredere sammensatte Topix-indeksen i Tokyo for femte dag på rad. Ved endt handelsdag var Nikkei ned 2,13 prosent, og Topix ned 2,37 prosent.

På andre børser i Asia var ikke utviklingen like dramatisk, og i Kina var det også forsiktig oppgang etter tunge fall tidligere i uken.

Composite-indeksen på børsen i Shanghai endte opp 0,1 prosent. Også Shenzhen Composite Index og Hongkong gikk opp, begge med 0,3 prosent.

I Sydney er hovedindeksen ned 0,8 prosent. Også børsen i Seoul er ned, 1,1 prosent, etter at myndighetene torsdag morgen opplyste om 1.595 virussmittede, det høyeste antallet utenfor Kina. Også i Singapore, Taipei, Wellington og Jakarta var det røde tall.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer