Italia

Fortvilelse i italiensk turistperle

Flere restauranter i en italiensk region ser seg nødt til å stenge tidligere grunnet ekstremt mye mygg. - Nå har det også blitt umulig å spise, eller nyte en aperitiff ute.

INVASJON: Byen Orbetello i den italienske regionen Toscana, har for tiden en stor mygginvasjon. Foto: Marco Taliani de Marchio / Shutterstock / NTB
INVASJON: Byen Orbetello i den italienske regionen Toscana, har for tiden en stor mygginvasjon. Foto: Marco Taliani de Marchio / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Myndighetene i en by i regionen Toscana har oppfordret innbyggerne til å lukke vinduene sine, samt ikke henge klesvasken ute. Dette som følge av mygg som den siste tiden har plaget både lokalbefolkningen og turistene i Italia.

Både restaurant- og bareiere i Orbetello uttrykker en bekymring, skriver The Guardian. De forteller at kunder unngår å spise middag ute, noe som rammer virksomhetene deres hardt.

- Vi er tvunget til å stenge to timer tidligere, sier eier av Caffè sul Corso, Luigi Drogo, til den italienske avisa Corriere della Sera som omtalte saken først.

Noen bedrifter har slått av utvendig belysning, og tar middagsbestillinger til klokka 21. Men det er likevel ikke nok til at flere kunder velger å ta middagen ute.

- Det har vært umulig å gå ute i nesten måned. Nå har det også blitt umulig å spise, eller nyte en aperitiff ute, sier en besøkende fra Roma til La Repubblica.

Myndighetene har sagt at de vil gjennomføre skadedyrbekjempelse natt til onsdag. Dette vil bli den fjerde gangen byen har gjennomført prosedyrer mot skadedyr i løpet av de siste ukene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.