Slaktes av utelivet

Fortviler: - Kan ikke vente til januar

- Dette er nok en gang for lite - for seint.

NYE TILTAK: Næringsminister Iselin Nybø (V) forsvarer støtten til utelivsbransjen. Video: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- På vegne av alle 17 000 ansatte i serveringsbransjen i Oslo, er vi svært skuffet. Dette er nok en gang for lite - for seint.

Slik lyder den umiddelbare reaksjonen fra administrerende direktør i Noho Norway, som driver noen av Oslos største utesteder. Tirsdag la regjeringen fram nye krisetiltak for å hjelpe norsk næringsliv. Pakken som foreslås er på totalt 17,7 milliarder kroner.

Regjeringen foreslår at inntil 5 milliarder kroner rettes mot bedrifter med stort omsetningsfall som følge av coronapandemien. Utelivsbransjen er langt fra imponert.

- Regjeringen sier de vil skape mer og inkludere flere. Med dette stenger de døra for ansatte med svak tilknytning til arbeidslivet, og det de skaper er kø hos NAV, fortsetter administrerende direktør Karl-Henning Svendsen til Børsen.

- Kan ikke vente

Ordningen gjelder for de samme næringene som den forrige kompensasjonsordningen, og er åpen for foretak med mer enn 30 prosent omsetningsfall.

Første utbetaling skjer først i januar.

- Vi kan ikke vente til januar, så enkelt er det. Dette gir ikke forutsigbarhet og innretningen er byråkratisk og tungvint. Dette er for generelt og treffer ikke de bransjene som virkelig sliter. Det som nå er framlagt er en konsekvens av at ministeren og departement ikke har ønsket å ha en dialog og lytte til hva som virkelig trengs for å redde arbeidsplasser og holde unge unna NAV.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer