Fortviler: - Katastrofal periode

Nedstengning og skjenkeforbud er alt annet enn god butikk for afterski-stedene. Nå krysser de fingrene for at kranene kan åpnes før heller enn seinere.

AFTERSKI: Da kranene fremdeles var åpne kunne Stavkroa Afterski i Hemsedal gjennomføre sittende afterski. Foto: Kristoffer Anderson
AFTERSKI: Da kranene fremdeles var åpne kunne Stavkroa Afterski i Hemsedal gjennomføre sittende afterski. Foto: Kristoffer Anderson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette har definitivt vært den mest katastrofale perioden i utelivsbransjens historie, sier Calle Johansen, majoritetseier i Stavkroa Afterski i Hemsedal, til Børsen.

Før pandemien var norske afterski en cocktail av konfettimaskiner, lysshow, dansing på bordene, øl og opptredener fra kjente artister og DJ-er. De siste to åra er arrangementene redusert til sitteplikt, avstandskrav og registreringslister.

Nå forbereder norske skidestinasjoner seg på nok en usikker vinter.

- Næringsforbud for afterski

Calle Johansen driver restaurant, kafé og leiligheter i Hemsedal. De er åpne som normalt, men hovedvekten av drifta er på afterskien, som er Skandinavias største, med plass til 2800 gjester.

Da er det klart det merkes veldig godt når det er nasjonalt skjenkestopp på toppen av alle andre restriksjoner.

- Skjenkestopp innebærer næringsforbud for afterskien, sier Johansen, som påpeker at det er knyttet stor usikkerhet til årets afterski-sesong.

Stavkroa har 100 ansatte i løpet av sesongen, med både faste ansatte og sesongansatte. I dag er 33 permittert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer