Treningssentrene får ikke åpne:

Fortviler: - Reell konkursfare

- Nå er vi svært skuffet, sier Sats-sjefen.

STENGT: Treningssentre i Oslo vil fremdeles holdes stengt. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB
STENGT: Treningssentre i Oslo vil fremdeles holdes stengt. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Siden november i fjor har alle Oslos treningssentre blitt holdt strengt, som følge av smittevernkravene i kommunen. Det var derfor knyttet stor spenning til byrådsleder Raymond Johansens (Ap) pressekonferanse i dag, hvor han la fram planene for trinn to i Oslos gjenåpningsplan.

Mens butikker og kjøpesentre skal få åpne igjen fra og med torsdag denne uka, må treningssentrene fortsatt holde dørene lukket.

Den nyheten blir møtt med enorm skuffelse av en næring som allerede har slått full alarm for framtida, dersom de ikke får åpnet opp.

- Konkursfaren er reell, sier Mee Eline Eriksson, konstituert direktør i Virke trening, til Børsen.

Hun baserer uttalelsen på funnene i en fersk undersøkelse blant Virkes medlemmer. Der svarer hele 39 prosent av de spurte i treningsbransjen at det er en reell risiko for at de går konkurs.

- Vi er derfor skuffet over at det ikke er tydeligere signaler om gjenåpning for treningssentrene. Vi har fortsatt en forventning om at byrådet begynner å gjenåpne på en kontrollert måte i fase to, sier Eriksson.

2000 permitterte

Også hos Sats er skuffelsen stor onsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.