Treningssentrene får ikke åpne:

Fortviler: - Reell konkursfare

- Nå er vi svært skuffet, sier Sats-sjefen.

STENGT: Treningssentre i Oslo vil fremdeles holdes stengt. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB
STENGT: Treningssentre i Oslo vil fremdeles holdes stengt. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Siden november i fjor har alle Oslos treningssentre blitt holdt strengt, som følge av smittevernkravene i kommunen. Det var derfor knyttet stor spenning til byrådsleder Raymond Johansens (Ap) pressekonferanse i dag, hvor han la fram planene for trinn to i Oslos gjenåpningsplan.

Mens butikker og kjøpesentre skal få åpne igjen fra og med torsdag denne uka, må treningssentrene fortsatt holde dørene lukket.

Den nyheten blir møtt med enorm skuffelse av en næring som allerede har slått full alarm for framtida, dersom de ikke får åpnet opp.

- Konkursfaren er reell, sier Mee Eline Eriksson, konstituert direktør i Virke trening, til Børsen.

Hun baserer uttalelsen på funnene i en fersk undersøkelse blant Virkes medlemmer. Der svarer hele 39 prosent av de spurte i treningsbransjen at det er en reell risiko for at de går konkurs.

- Vi er derfor skuffet over at det ikke er tydeligere signaler om gjenåpning for treningssentrene. Vi har fortsatt en forventning om at byrådet begynner å gjenåpne på en kontrollert måte i fase to, sier Eriksson.

2000 permitterte

Også hos Sats er skuffelsen stor onsdag.

- Nå er vi svært skuffet. Oslo kommune har sagt tidligere at treningssentrene vil være en del av gjenåpningstrinn to, og vi hadde forventet en prioritering av folkehelse i dag, sier Sats Norge-sjef Wenche Evertsen til Avisa Oslo, som først omtalte saken.

Hun viser til at Oslos treningssentre har vært stengt i ni av de siste 14 månedene, og at bransjen har vært tvunget til å holde stengt lenger enn både skjenkesteder og butikker.

- Sats har 100 000 medlemmer i Oslo som gleder seg til å kunne trene igjen. Vi har rundt 2000 ansatte som har vært permittert siden november. Det er klart at vi alle er skuffet når vi ikke får gjenåpne. Smittetallene i Oslo er på vei ned, og i morgen gjenåpner treningssentrene i Danmark. Vi synes det er merkelig at Raymond Johansen ikke prioriterer folkehelse høyere, fortsetter Evertsen overfor avisa.

Sats viser i likhet med andre aktører i treningsbransjen til at flere undersøkelser viser at folk har trent mindre under pandemien, og at det er en sterk sammenheng mellom fysisk aktivitet og mental helse.

Det har foreløpig ikke lyktes Børsen å få en uttalelse fra Sats-sjefen.

Treningsgigantens 38 sentre i Stor-Oslo må nå vente til neste del av trinn to i Oslos gjenåpningsplan, før de kan håpe på åpning.

Byrådet varslet onsdag at de vil gjøre denne vurderingen rundt 20. mai.

Frykter konkursras

Resultatene i Virkes ferske medlemsundersøkelse tyder på en mørk situasjon for hele bransjen:

  • 39 prosent av de spurte mener det er en reell risiko for at de går konkurs.
  • 41 prosent av de ansatte er permitterte.
  • Over 60 prosent oppgir at de «i svært stor grad», «i stor grad», eller «i noen grad» står i fare for å ikke kunne dekke alle utgifter de neste tre månedene.

Tallene er heftet med noe usikkerhet, da de basert på 18 besvarelser. Virke understreker at mange av disse er kjeder, med et stort antall treningssentre, og mener det derfor er snakk om et representativt utvalg.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer