Fortviler: - Blir verre og verre

Galopperende boligpriser ved Lake Tahoe i USA tvinger lokalbefolkningen til å flytte.

MANGLER ARBEIDSKRAFT: South Lake Tahoe er en favoritt blant dollarmillionærer og kjendiser i USA. Nå kan det imidlertid bli vanskelig å få folk til å servere drinker på stedet som er kjent for å ha «de best utdannende bartenderne». Foto: NTB / AP Photo/Dino Vournas
MANGLER ARBEIDSKRAFT: South Lake Tahoe er en favoritt blant dollarmillionærer og kjendiser i USA. Nå kan det imidlertid bli vanskelig å få folk til å servere drinker på stedet som er kjent for å ha «de best utdannende bartenderne». Foto: NTB / AP Photo/Dino Vournas Vis mer
Publisert

Folk har ikke lenger råd til å bo i småbyen Tahoe - feriestedet for USAs rike og berømte.

Eiendomsprisene har den siste tida skutt i været langs Tahoesjøen i California. Dette er et yndet feriemål for overklassen i USA, der turistene trekkes til det isblå vannet i innsjøen sommerstid og ikke minst til de olympiske slalåmbakkene vinterstid. Stedet ligger nesten 2000 m.o.h.– 1905 m.o.h. og Squaw Valley (nå Palisades Tahoe) arrangerte vinter-OL i 1960, da under navnet Squaw Valley.

«Coronaeffekt»

Coronapandemien har ført til at flere ønsker å tilbringe feriene i fjellbyen, og stadig dukket det opp nye skilt med «Til salgs» foran små boliger og luksuriøse hytter. I enkelte områder doblet prisene seg. Fra 2012 til 2021 økte snittprisen for en bolig i Tahoe fra 3,5 millioner kroner til 9,7 millioner kroner.

Leieprisene økte også kraftig, og det ble boligmangel for lokalbefolkningen.

- Det blir verre og verre. Markedet er så stramt og etterspørselen så stor at selgeren får det han vil ha. Leietakerne krysser fingrene og håper huseieren ikke selger, sier Clay Kuecker, en innbygger i Tahoe til den britiske avisa The Guardian, som omtalte trenden først.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer