Villa Malla:

Fortviler etter bryllupsbeskjed

Flere brudepar må kaste om på planene etter at lokalet bråsnudde.

OVERRASKENDE VENDING: Flere kommende brudepar satte kaffen i vrangstrupen i helga da bryllupslokalet Villa Malla varslet at virksomheten takker for seg. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
OVERRASKENDE VENDING: Flere kommende brudepar satte kaffen i vrangstrupen i helga da bryllupslokalet Villa Malla varslet at virksomheten takker for seg. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Etter 17 år med drift på Vila Malla har vi besluttet å takke for oss. Dette betyr at vi dessverre ikke får gjennomført deres dag på Villa Malla i 2024», lyder beskjeden flere kommende brudepar har mottatt i helga.

Fredag ble det kjent at stjernekokk Sonja Lee legger ned restauranten ved vannkanten på Filtvedt i Asker.

Lee lanserer nå «Casa Malla» på en annen adresse, som blir tilgjengelig for utleie og arrangementer.

Dermed blir det ikke brylluper på Villa Malla. Børsen har vært i kontakt med flere vordende bruder som nå må legge nye planer for den store dagen.

- Vi oppdaget først et innlegg på en bryllupsgruppe på Facebook der en brud skrev at hun hadde mottatt en e-post fra Villa Malla. Der informerte de at de skulle legge ned og at bruden ikke kunne ha bryllupet sitt der som planlagt, sier Rebekka Winther til Børsen.

FIKK NEDSLÅENDE BESKJED: Rebekka Winther og Vetle Nordtorp hadde funnet drømmelokalet til sitt bryllup. Så kom sjokkbeskjeden. Her er paret avbildet med sønnen Theo. Foto: Privat
FIKK NEDSLÅENDE BESKJED: Rebekka Winther og Vetle Nordtorp hadde funnet drømmelokalet til sitt bryllup. Så kom sjokkbeskjeden. Her er paret avbildet med sønnen Theo. Foto: Privat Vis mer

- Utrolig skuffet

Winther forklarer at hun og hennes kommende ektemann, Vetle Nordtorp, skrev under på en kontrakt med Villa Malla i august 2023. Deres store dag ble satt til 7. juni 2025.

- Et døgn seinere fikk vi samme e-post som ovennevnte brud på Facebook og innså da at vi måtte forandre på bryllupsplanene våre. Vi ble selvfølgelig utrolig skuffet da Villa Malla var noe helt unikt, og vi hadde allerede planlagt mye, informert gjester og hadde begynt å se fram til å gifte oss på dette idylliske stedet.

Villa Malla opplyser imidlertid til brudeparet at de har ordnet med lokale hos naboen, Villa Utsikten, for samme pris. Dersom det ikke er aktuelt, lover de å omgående tilbakebetale forskuddet som er betalt.

- Vi har ivaretatt alle våre gjester på best mulig måte. Utover det har jeg ingen kommentar, skriver innehaver Sonja Lee til Børsen i en tekstmelding.

I rettsstrid

- Kommer dere til å legge feiringen til Villa Utsikten, eller jobber dere med å finne et nytt lokale?

- Vi har allerede sett på et par andre lokaler, men har ikke klart å falle for noen av dem, ettersom ingen kan sammenliknes med Villa Malla, og vi var så forberedt på å ha det der. Vi har også vært på en hyggelig omvisning på Villa Utsikten, og har fått et godt inntrykk av stedet, sier Winther.

Hun legger til:

- Selv om det ikke blir det samme som Villa Malla, synes vi dette også er et veldig flott sted som vi kan tenke oss å ha bryllupet.

Den idylliske villaen ble opprinnelig lagt ut for salg i 2021, og mottok et bud på 25 millioner kroner året etter. Lee angret seg imidlertid fire dager seinere, og ville ut av salget. Motparten mente avtalen var bindende, og de to endte opp i retten i fjor.

AVSLØRER PUTIN: Kremlkritiske Dossier Center har publisert dokumenter og dronebilder fra Vladimir Putins hemmelige luksuseiendom i Karelen, tre mil fra grensa til Finland.. Video: Dossier Center. Reporter: Vegard Krüger / Dagbladet TV. Vis mer

Kritisk

Lee tapte, men anket saken, og dommen er derfor ikke rettskraftig. Ankesaken er foreløpig ikke berammet i lagmannsretten, så hvorvidt Villa Casa har en lang framtid foran seg er usikkert.

- Vi hadde sett et par nyhetsartikler rundt salget av Villa Malla og hadde dette i bakhodet når vi i 2023 var på omvisning der. Da vi spurte om det ville være mulig å gifte seg på Villa Malla i 2025, fikk vi beskjed om at det var fullt mulig å gjennomføre.

Selv det kommende brudeparet er åpen for en plan B i form av Villa Utsikten, er Winther noe kritisk til det hun opplever som manglende kommunikasjon.

- Vi har bare mottatt den samme mailen som det ser ut til at de andre også har mottatt. I denne mailen sto det blant annet at de hadde holdt av datoen vår på Villa Utsikten. Når vi var på omvisning på Villa Utsikten fikk vi derimot beskjed om at datoen vår ikke var tilgjengelig, da den allerede var booket av noen andre.

- Kunne unnlatt

Det ble en ekstra skuffelse, erkjenner Winther.

- Da vi hørte dette ble vi veldig overrasket i forhold til hva som sto i mailen. Dette skuffet oss veldig da vi ikke bare hadde mistet stedet, men også mistet datoen vår, som vi allerede hadde avtalt med kirka. Vi forsto det nå slik at Villa Malla hadde holdt av datoer bare for de som skulle gifte seg i 2024. Vi syntes de da kunne unnlatt å skrive dette til oss som skulle gifte oss i 2025, ettersom dette tydeligvis ikke gjaldt oss.

- Bortsett fra dette syntes vi det var flott at de hadde henvist oss til Villa Utsikten, og prøvde å finne en slags løsning etter vi kom i en vanskelig situasjon. Vi ønsker dem også masse lykke til med nytt sted.