Taxireformen

Fortviler etter taxibonanza: - Urettferdig

Den siste tida har tradisjonelle taxiselskaper fått tøff konkurranse fra utenlandske aktører. Taxireformen var avgjørende for at danske Viggo kunne starte opp i hovedstaden.

- KATASTROFE: Den siste tida har tradisjonelle taxiselskaper fått tøff konkurranse fra utenlandske aktører. Illustrasjonsfoto. Foto: Heiko Junge / NTB
- KATASTROFE: Den siste tida har tradisjonelle taxiselskaper fått tøff konkurranse fra utenlandske aktører. Illustrasjonsfoto. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

- Før reformen, i hele Skandinavia, har service- og kvalitetsnivået vært veldig variert, sier toppsjef i den danske taxisatsingen Viggo, Kenneth Herschel til Børsen.

Han mener taxireformen har gitt selskapene mulighet til å konkurrere på service og pris.

- Det gir til slutt et bedre produkt for dem som skal transporteres fra A til B.

Siden regjeringen innførte taxireformen i november, har flere internasjonale aktører gjort sin inntreden i det norske markedet. Yango, Bolt og Uber, for å nevne noen.

Reformen gjorde det lettere å få taxiløyve og etablere seg som sjåfør. Det er ikke lenger nødvendig å være tilknyttet en taxisentral.

- Urettferdig

- Jeg synes taxireformen slår urettferdig ut. Vi er ikke redd for konkurranse, men det bør være på like vilkår, sier taxisjåfør for Oslo Taxi, Tom Benny Svensson til Børsen.

Han har kjørt taxi i 35 år, og mener det har vært en overetablering av nye aktører, og at timingen på reformen, midt i en pandemi, var dårlig.

Han mener det er viktig å være tilknytta en sentral, og at sjåførene bruker uniform.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer