Kraftkommune Hjartdal

Fortviler: - Gjørmehull!

Både ordfører og innbyggere i Hjartdal kommune ser de vakre fjellvannene skrumpe inn til sølepytter.

SKRUMPER INN: Fjellvannene i Hjartdal blir stadig mindre, og innbyggerne stadig mer fortvilte. Foto: Privat
SKRUMPER INN: Fjellvannene i Hjartdal blir stadig mindre, og innbyggerne stadig mer fortvilte. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september skrev Børsen om Hjartdal kommune i Telemark. Den lille kommunen inneholder i utgangspunktet flotte naturskjønne områder og glitrende vann. Det siste året har imidlertid innbyggerne sett vannstanden krympe til et minimum.

- Dette opprører innbyggerne. Selv om det er et regulert vassdrag, er det ingen som vil ha det på den måten det ser ut nå, sier ordfører Bengt Halvard Odden til Børsen nå, og legger til:

- Det er steinørken og gjørmehull som blir synlig for allmennheten, det er ikke et vakkert skue. Jeg syklet en tur til et av fjellvannene i langhelga, og man kan ta sykkelen langt ut i områder som det normalt sett ikke skal være mulig å sykle. Innbyggere som har bodd her lenge aldri har sett at det har vært slik.

- Klassisk interessefelle

Kommunen håpet på en snørik vinter som kunne fylle opp vannmagasinene, men måtte se seg skuffa. Det siste halve året har bare bydd på mer frustrasjon. Men ordføreren understreker at kraftselskapet ikke gjør noe galt når de tapper vann fra innsjøene.

- Jeg er ikke ute etter å ta dem på noe vis. Vi har regler for å regulere, og dette er helt innafor. Men jeg tror bare ingen av dem som var med på å bestemme reglene så for seg hvordan det skulle se ut i fjellvannene våre, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.