Kø på svenskegrensa:

Fortviler over «baconturister»: - Fullstendig kaos

Regionsjef i Norges Lastebileier-Forbund raser over det han mener er kaotiske tilstander på grensa.

BACON-TURISME: Det skal være tidvis lange køer med biler på vei inn til Norge over Svinesund. Foto: Jon Eeg / NTB
BACON-TURISME: Det skal være tidvis lange køer med biler på vei inn til Norge over Svinesund. Foto: Jon Eeg / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Helt siden myndighetene åpnet for allmenn ferdsel inn og ut av Sverige for vaksinerte, har det vært et fullstendig kaos, sier Johan Kristian Bjerke til Børsen. Han er regionsjef for Oslo, Akershus og Østfold, i Norges Lastebileier-Forbund.

Nå som grensehandelen har tatt seg opp, byr det på store trafikale problemer på Norges største grenseovergang, påpeker Bjerke.

- Når tusenvis av kjøtthungrige baconturister skal tilbake fra de svenske kjøpesentrene, og over den «nye» brua på Svinesund, skaper det enorme køer.

Han forstår at folk har savnet harryhandel, men fortviler over hvilke konsekvenser den økte pågangen har for godstransporten, når mange skal inn i Norge samtidig.

Bruker høyrefila

- Problemet er at de bruker både høyre og venstre fil inn i Norge. Signalene på grenseovergangen er heller ikke tydelige nok på hvilke filer privatbilistene kan bruke.

Bjerke legger til at høyrefila inn er forbeholdt dem som skal fortolle varer - som gjelder for mange lastebilsjåfører. I denne fila legger mange av «baconturistene» seg, hevder han.

- Jeg snakker med mange lastebilsjåfører som må sitte fire timer i kø bare for å komme seg gjennom tollen. Det hører ikke hjemme noe sted, sier Bjerke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer