Fortviler over Instagram-turister: - De nekter å lytte

- Havene våre er tomme, revene er døde, fuglene våre dør, vi blir overkjørt av invaderende arter og en uansvarlig byggeaktivitet enkelte steder. Vi har blitt brakt til randen.

HAWAII: Innbyggere på Hawaii fortviler over turister som tar seg til rette for å sikre gode feriebilder på Instagram. Foto/video: NTB Scanpix / Newsflare. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De verdensberømte Ha'ikū-trappene, som strekker seg flere kilometer langs toppen av fjellkjeden Oahu's Ko'olau på øya Oahu i delstaten Hawaii, har vært stengt for offentligheten siden 1991.

Årlig bruker lokale myndigheter over 2,3 millioner kroner på å holde turistene borte fra trappene. Det skulle man imidlertid ikke tro hvis man har tittet på Instagram, skriver CNN.

For hvert eneste år finner anslagsvis 4000 personer veien til trappene som unektelig tar seg bra ut på bilder. Lokalinnbyggerne, som daglig får turister på besøk på eiendommene sine, fortviler, ifølge den amerikanske kringkasteren.

Den konstante turiststrømmen til trappene - som kanskje er bedre kjent som «Stairway to Heaven», eller en trapp til himmelen på godt norsk - er bare ett eksempel på hvordan Hawaii angivelig er i ferd med å flomme over av turister.

- Med hele Instagram-greia, så er folk på jakt etter et blinkskudd fra et avsidesliggende sted. Men ofte så er de ikke klar over hva de faktisk gjør, og de nekter ofte å lytte til råd fra lokalinnbyggerne. Det har vært noen stygge møter når innbyggerne her prøver å hjelpe til, men i stedet blir skjelt ut, sier Sue Kanoho, daglig leder av turistkontoret på Kauai, til reisenettstedet Skift.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer