Bill Gates:

Fortviler over rykter: - Sinnssykt

Milliardæren forteller at han blir ropt etter på gata.

ANKLAGES: Konspirasjonsteorien mot Bill Gates har fått oppslutning under pandemien. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB
ANKLAGES: Konspirasjonsteorien mot Bill Gates har fått oppslutning under pandemien. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB Vis mer
Publisert

Konspirasjonsteorier har alltid eksistert, men flere har fått mye fart på seg de siste åra - spesielt under coronapandemien.

Vaksinefornektere og -skeptikere har vært høylytte i forbindelse med coronavaksinen og hastegodkjennelse av vaksiner har bidratt til en utbredt skepsis verden over.

Selv om noen kan ha legitime ønsker om å ikke la seg vaksinere, er det andre som mener at vaksinene er et ondsinnet plott fra eliten.

Anklages for mikrochips

En utbredt konspirasjonsteori som har fått vann på mølla under pandemien er at Microsoft-gründer Bill Gates har hatt onde planer med å donere milliarder for å levere vaksiner til verdens mest sårbare samfunn.

Bill and Melinda Gates Foundation har er også en nær samarbeidspartner med Gavi, den internasjonale vaksinealliansen.

- Man må nesten le fordi det er så sinnssykt, sier Bill Gates i et intervju med BBC.

HUMANITÆRT ARBEID: Verdens rikeste mann, Bill Gates, drikker vann som for kort tid siden var avføring. I videoen beskrives maskinen som gjør avføring fra mennesker om til drikkevann og elektrisitet. Video: YouTube / gatesnotes Vis mer

Konspirasjonsteorien går nemlig ut på at han har dytta mikrochips i vaksinene for å kunne spore folk.

- Altså, vil jeg virkelig spore folk? Jeg bruker milliarder på vaksiner, jeg tjener ikke penger på vaksiner. Vaksiner redder liv, de forårsaker ikke død, så jeg må si at det er litt av en rar verden hvor kanaler for den teorien får mye interesse, sier han videre.

Gates har flere ganger avvist konspirasjonsteorien, tilsynelatende uten hell.

Ropt etter på gata

Fortune skriver at en undersøkelse utført i mai 2020 viste at nesten en av tre voksne amerikanere trodde på teorien. En spørreundersøkelse i Storbritannia viste at åtte prosent mente konspirasjonsteorien stemte, mens 15 prosent ikke visste.

- Nylig, når jeg har vært ute offentlig, har det vært noen som har ropt til meg at jeg sporer dem, og det er grufullt, sier han, og legger til:

- Jeg har fortsatt humor rundt det, men til det punkt at det er syke teorier fordi folk ikke vil vaksinere seg eller bruke masker, noe som gjør pandemiens belastning enda verre.

GÅR FRA HVERANDRE: «Microsoft»-grunnlegger Bill Gates (65) og kona Melinda Gates (56) skilles etter 27 års ekteskap. Vis mer

Innrømmer affære

Det skal likevel sies at Gates ikke har vært mors beste barn. Han hadde blant annet forbindelser til den voldtektstiltalte avdøde milliardæren Jeffrey Epstein. Dette skal være blant det som førte til at Melinda Gates ville skilles fra ektemannen gjennom nesten tre tiår.

Han skal også ha hatt en affære med en kvinnelig ansatt i Microsoft i 2000. Han ble i et intervju med Today tirsdag, gjengitt av The Guardian, spurt om han noensinne var utro mot kona i løpet av ekteskapet.

- Jeg har definitivt begått feil, og jeg tar ansvar for det, svarer han.

Gates ønsker ikke å fortelle noen detaljer fra affæren.

- Skilsmissen er definitivt noe trist. Jeg tar ansvar for å ha skapt mye smerte til familien min. Det var et tøft år. Det føles bra at vi alle går videre nå.

Da fortalte han at han og ekskona fortsatt jobber sammen i Bill and Melinda Gates Foundation.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer