Bill Gates:

Fortviler over rykter: - Sinnssykt

Milliardæren forteller at han blir ropt etter på gata.

ANKLAGES: Konspirasjonsteorien mot Bill Gates har fått oppslutning under pandemien. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB
ANKLAGES: Konspirasjonsteorien mot Bill Gates har fått oppslutning under pandemien. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB Vis mer
Publisert

Konspirasjonsteorier har alltid eksistert, men flere har fått mye fart på seg de siste åra - spesielt under coronapandemien.

Vaksinefornektere og -skeptikere har vært høylytte i forbindelse med coronavaksinen og hastegodkjennelse av vaksiner har bidratt til en utbredt skepsis verden over.

Selv om noen kan ha legitime ønsker om å ikke la seg vaksinere, er det andre som mener at vaksinene er et ondsinnet plott fra eliten.

Anklages for mikrochips

En utbredt konspirasjonsteori som har fått vann på mølla under pandemien er at Microsoft-gründer Bill Gates har hatt onde planer med å donere milliarder for å levere vaksiner til verdens mest sårbare samfunn.

Bill and Melinda Gates Foundation har er også en nær samarbeidspartner med Gavi, den internasjonale vaksinealliansen.

- Man må nesten le fordi det er så sinnssykt, sier Bill Gates i et intervju med BBC.

Konspirasjonsteorien går nemlig ut på at han har dytta mikrochips i vaksinene for å kunne spore folk.

- Altså, vil jeg virkelig spore folk? Jeg bruker milliarder på vaksiner, jeg tjener ikke penger på vaksiner. Vaksiner redder liv, de forårsaker ikke død, så jeg må si at det er litt av en rar verden hvor kanaler for den teorien får mye interesse, sier han videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer