Fortviler over skatteregning: - Mareritt

En for seint betalt faktura kan føre til at bedrift blir slått konkurs. Nå krever Frp grep fra finansministeren.

SKATTEKRAV: Én av tre bedrifter har falt ut av regjeringens skatteordning som følge av mislighold av betingelsene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
SKATTEKRAV: Én av tre bedrifter har falt ut av regjeringens skatteordning som følge av mislighold av betingelsene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg vil kalle situasjonen det absolutte mareritt.

Sitatet tilhører en forretningsmann som driver sitt eget selskap på Østlandet.

Tør ikke stå fram

Nylig kunne Børsen fortelle at én av tre som fikk innvilget søknad om utsettelse på innbetaling av skatt og avgift til staten i forbindelse med coronapandemien, har falt ut av ordningen. Enten fordi de ikke har betalt en av de to første fakturaene, eller har betalt for seint.

Børsen har vært i kontakt med flere som sliter med krav fra Skatteetaten, men ingen ønsker å stå fram med navn og bilde for å fortelle om de økonomiske utfordringene.

- Det vil stoppe tilgangen på de lukrative jobbene man trenger, som går over litt tid. Ingen seriøse bedrifter jeg kjenner vil gi meg et oppdrag på et halvt eller ett år hvis de vet at jeg venter på en konkursbegjæring, sier forretningsmannen til Børsen, og fortsetter:

- Ved å stå fram kan du egentlig si at du vipper bort stigen under deg.

Betalte ti dager for seint

Mannen, som driver for seg selv, har ikke mottatt noen direkte pengestøtte fra staten, så den støtten han rent faktisk har fått er fra de utsatte skattene og avgiftene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.