Mildvær skaper snøkrise:

Fortviler: - Regnestykket ser ikke bra ut

Haglebu skisenter lider hardt under mildværet.

LIDD UNDER MILDVÆR: Skianlegget på Haglebu har vært stengt fram til nå. Nå håper skisenteret på lysere tider etter tre utfordrende sesonger. Foto: Kristian Medalen
LIDD UNDER MILDVÆR: Skianlegget på Haglebu har vært stengt fram til nå. Nå håper skisenteret på lysere tider etter tre utfordrende sesonger. Foto: Kristian Medalen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skinæringen har lidd hardt under pandemien med hytteforbud, skjenkeforbud og nå sist i rekken - mildvær.

Selv om afterskistedene endelig kunne åpne denne helga, er det lite igjen av sesongen, og flere sliter med å holde hodet over snøen.

Det har også vært en svært mild vinter, noe som har gått hardt ut over skiføret flere steder.

25 000 kroner daglig

For Haglebu skisenter har det betydd at sesongen ble utsatt med hele to måneder. De åpnet først helga som var.

- Vi pleier som regel å åpne til jul. Vi hadde jo en ganske stor høststorm som feiet over store deler av området, og vi mistet strømmen på et tidspunkt. Vi fikk ikke lov å belaste strømnettet med snøproduksjon, forståelig nok, og da fikk vi ikke produsert nok snø, forteller daglig leder og eier av Haglebu skisenter i Sigdal, Kristian Medalen, til Børsen.

De har nylig investert seks millioner kroner i nytt snøproduksjonsanlegg, men fikk bare benyttet dette i elleve dager. Og i strøm kostet det på det meste 25 000 kroner dagen, forteller han.

- Regnestykket ser ikke bra ut. Det koster mye mer enn vi tjener å produsere snø. Det har vært veldig mye stang ut under pandemien, og fram til nå har vi tapt 1,2 millioner kroner i inntekter. Vi kommer til å tape mer fordi vi ikke får åpnet hele anlegget, sier han videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer