Fortviler: - Veldig mye usikkerhet

De små og mellomstore bedriftene i Norge opplever at uforutsigbare rammebetingelser truer driften.

FRUSTRERTE: Små og mellomstore bedrifter er frustrerte over at de opplever at det er en mangel på forutsigbarhet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FRUSTRERTE: Små og mellomstore bedrifter er frustrerte over at de opplever at det er en mangel på forutsigbarhet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Mens krigen herjer i Ukraina, priser og renter går opp, så er det en stadig økende frustrasjon blant de små og mellomstore bedriftene i Norge.

- Det som er frustrasjonen nå er mangel på forutsigbarhet, sier Kristen Elstad, leder for SMB-satsingen i revisor- og rådgivningsfirmaet BDO til Børsen.

Må skape forutsigbarhet

Det er et uttalt mål fra regjeringens side, en målsetting som på ingen måte er ny, å redusere næringslivets kostnader med 11 milliarder kroner innen 2025.

I vår la næringsminister Jan Christian Vestre ned forenklingsutvalget, og erstattet det med det regjeringens «interdepartementale arbeidsgruppe for forenkling i næringslivet».

Dette utvalget har BDO nå lagt fram en rapport for, som Børsen har fått eksklusiv innsikt i. Der skisserer selskapet opp elleve konkrete forslag som har som mål å sikre enklere vilkår for bedriftene.

«Næringslivet i Norge bruker mye tid og ressurser på å forholde seg til regler, forskrifter, lover og rapporteringskrav som er unødvendig kompliserte eller som rett og slett ikke er nødvendige. Dette er tid og penger som kunne ha blitt brukt på å skape verdier og arbeidsplasser», skriver BDO i rapporten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.