Elbil-eiere opplever ladetrøbbel:

Fortvilte elbil-sjåfører: - Gjør ikke jobben

Opp og ned til vinterfjellet står misfornøyde elbil-eiere i kø for å lade. - Strømforsyningen er for dårlig, og politikerne gjør ikke jobben sin, sier Bolleland-eier, bilister og Elbilforeningen.

LADEKØ: Ved bollelandet Espa i Stange kommune var det kø av elbilister som trengte å lade både i dag og i går. Foto: Morten Støen
LADEKØ: Ved bollelandet Espa i Stange kommune var det kø av elbilister som trengte å lade både i dag og i går. Foto: Morten Støen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Romjula er tida mange drar til og fra hytter og hotell på fjellet. Det merkes ved mange av landets rundt 3200 ladestasjoner.

- Det er kø her i dag, og det var kø her i går, langt nedover veien. Det blir fort vanvittige køer på utferdsdager. Vi ønsket å satse på ladestasjoner og satte av en egen tomt, men så oppdaget vi at det var for lite strøm tilgjengelig, sier Morten Støen, eier av Espa servicesenter, mest kjent som Bolleland.

- Frustrerte folk

Elbilforeningen har fått inn klager over kø ved Espa, men Dagbladet har også fått beskjed om køer av elbilister i Hallingdalen, som ved Hallingporten, der flere måtte vente over en time på å lade i går.

- Vi har fått noen meldinger om kø, men i går var det en god del hurtigladere som var nede. Jeg opplevde det sjøl i går, ved Kobbervikdalen, like ved Drammen, forteller Christina Bu, generalsekretær i Norsk Elbilforening.

Der var det høljregn og blåst i går.

- Og bare én av hurtigladerne virket. Det var noen frustrerte folk. Spesielt de som har biler med mindre rekkevidde, og som ikke kunne kjøre videre. De måtte vente på å lade, sier Bu.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.