- Forventer at de bidrar

Næringslivet trygler om livsnøvendig husleie-tiltak. Dette er svaret fra norske eiendomsbaroner.

KRAV TIL MILLIARDÆRENE: Christian Ringnes, Olav Thon og Carl Erik Krefting er blant Norges rikeste menn. De kontrollerer store mengder eiendom, og leier ut til utallige virksomheter. Foto: NTB Scanpix
KRAV TIL MILLIARDÆRENE: Christian Ringnes, Olav Thon og Carl Erik Krefting er blant Norges rikeste menn. De kontrollerer store mengder eiendom, og leier ut til utallige virksomheter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske virksomheter blør kraftig i møte med coronaepidemien. Etter pålagte restriksjoner fra norske myndigheter, stengte en rekke bransjer dørene forrige uke for å hindre at smitten sprer seg.

Selv om inntjeningsgrunnlaget i mange tilfeller har falt bort, forsvinner ikke utgiftsposten på ofte dyre leiekontrakter. Visse gårdeiere har nå innført fryste eller reduserte husleier til virksomheter som balanserer på en knivsegg økonomisk.

To aktører som har meldt pass til dugnaden, er Norges største kjøpesentereiere, Thon og Citycon. Førstnevnte aktør valgte imidlertid å snu torsdag ettermiddag. (se lenger ned i saken).

- Situasjonen illustrerer at kanskje ikke alle har tatt innover seg alvoret i situasjonen, og hvilke konsekvenser dette kan få. Nå må utleierne få hodet opp av sanden og innse hva som skjer, sier administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen.

- Overraskende og underlig

I en ny undersøkelse fra Virke kommer det fram at de hardest rammede bransjene nå sliter kraftig økonomisk. Henholdsvis rapporterer 68 prosent av faghandelsbedriftene og 97 prosent av treningsbedriftene at de har utfordringer med å betale for sine leieavtaler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer