- Forventer full gjenåpning

En hardt prøvet utelivsbransje ser ingen grunn til at de skal holdes stengt lenger.

GJENÅPNING: Et yrende folkeliv i Karl Johans gate og i utelivet forøvrig er det aktørene i bransjen nå kraver. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GJENÅPNING: Et yrende folkeliv i Karl Johans gate og i utelivet forøvrig er det aktørene i bransjen nå kraver. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært to vanskelige år for aktørene i utelivsbransjen. Med unntak av en periode i høst, har de måttet leve med nedstengning eller til dels strenger restriksjoner under hele coronapandemien.

Slitasjen er stor, for etter en god høst i fjor, kom en voldsom smitteøkning før jul med coronamutasjonen omikron, som igjen førte til skjenkeforbud.

Det ble opphevet i januar, men fremdeles med innskrenkninger i skjenketida.

- Full gjenåpning

De siste dagene har regjeringen varslet at de vil legge fram betydelige lettelser i restriksjonene på tirsdag, men samtidig vil beholde noen.

Da forventer utelivsaktørene at de igjen får lov til å drive som vanlig.

- Nå håper jeg på så mye lettelser som mulig. Hvis du ser på andre deler av samfunnet - hvor åpent det er - så gir det ingen mening å straffe en bransje som er så god på smittevern, sier Paal Mangerud, som har eierinteresser og sitter styret i konsertstedet Blå, og utestedene Internasjonalen, Feber og Bonanza.

Han konkluderer:

- Jeg forventer full gjenåpning, og jeg forventer at det som blir innført blir varig en stund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer