Forventer løsning: - Uverdig

Mandag møtes partene til nye forhandlinger for å få en løsning på SAS-streiken.

- UVERDIG: Henrik Thyregod, leder av den danske SAS pilotforeningen mener situasjonen er uverdig. Reporter: Frode Andresen. Foto: Ivan Larsson / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM (Børsen): - Vi er snart ved veis ende, sier forhandlingsleder i SAS, Marianne Hernæs til pressen, og legger til at man på et eller annet tidspunkt må man innse at slaget er tapt.

Etter godt over 30 timers sammenhengende forhandlinger, gikk partene i SAS-streiken hver til sitt søndag kveld.

- Det var ikke forsvarlig å forsette, var dommen fra Roger Klokset, leder i norske SAS-flygeres forening, som med det ikke nødvendigvis siktet til framdriften i forhandlingene, men på partenes søvnmangel.

- Uverdig

Mandag morgen skal partene på nytt forsøke å finne en løsning på streiken. Og nok en gang dukket de opp utenfor Näringslivets Hus i Stockholm.

Hærnes sier de er nærmere en løsning nå, enn de har vært, men kan ikke si noe om hva som nå ligger på forhandlingsbordet.

- Det begynner å bli uansvarlig å fortsette. Der nærmer vi oss i dag. Det er en meget, meget alvorlig situasjon. Vi har vært i mekling i tre-fire uker og i konflikt i over to uker. Vi begynner å nærme oss et tidspunkt hvor jeg som forhandlingsleder må innse at nå kommer vi ikke lenger, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.