Forventer løsning: - Uverdig

Mandag møtes partene til nye forhandlinger for å få en løsning på SAS-streiken.

- UVERDIG: Henrik Thyregod, leder av den danske SAS pilotforeningen mener situasjonen er uverdig. Reporter: Frode Andresen. Foto: Ivan Larsson / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM (Børsen): - Vi er snart ved veis ende, sier forhandlingsleder i SAS, Marianne Hernæs til pressen, og legger til at man på et eller annet tidspunkt må man innse at slaget er tapt.

Etter godt over 30 timers sammenhengende forhandlinger, gikk partene i SAS-streiken hver til sitt søndag kveld.

- Det var ikke forsvarlig å forsette, var dommen fra Roger Klokset, leder i norske SAS-flygeres forening, som med det ikke nødvendigvis siktet til framdriften i forhandlingene, men på partenes søvnmangel.

- Uverdig

Mandag morgen skal partene på nytt forsøke å finne en løsning på streiken. Og nok en gang dukket de opp utenfor Näringslivets Hus i Stockholm.

Hærnes sier de er nærmere en løsning nå, enn de har vært, men kan ikke si noe om hva som nå ligger på forhandlingsbordet.

- Det begynner å bli uansvarlig å fortsette. Der nærmer vi oss i dag. Det er en meget, meget alvorlig situasjon. Vi har vært i mekling i tre-fire uker og i konflikt i over to uker. Vi begynner å nærme oss et tidspunkt hvor jeg som forhandlingsleder må innse at nå kommer vi ikke lenger, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer