Twitter:

Fotfølges på do: - Ødelagt

Twitter-ansatte forteller om kaos på arbeidsplassen, og det er med en sjef som må følges på do.

FORFULGT: Elon Musk blir tilsynelatende fulgt av livvakter inn på do. Denne videoen som han publiserte skapte mye oppmerksomhet, da han tok med en egen vask for å markere overtakelsen av Twitter. Video: Twitter. Vis mer
Publisert

Som Børsen tidligere har omtalt, har sosiale-media selskapet Twitter sparket ansatte i hopetall.

Og de som er værende i selskapet, forteller BBC at stedet oppleves som en brennende bygning.

- Når du ser på det fra utsida, ser fasaden bra ut. Men jeg kan se at ingenting fungerer, alt av rørleggerarbeid er ødelagt, alle kranene, absolutt alt, forteller en kilde som avisa har valgt å kalle for «Sam». Han skal være ansatt i selskapet.

Identiteten til «Sam» er holdt anonym av BBC, men han skal ifølge den britiske rikskringkasteren være ansatt i selskapet.

KOM TIL NORGE: Elon Musk ankom Stavanger i anledning energimessa ifjor, og sa at han er i Norge av takknemlighet. Video: NRK Vis mer

Forfulgt av livvakter

«Sam» hevder til BBC at Musk har vist lite tillit til Twitters ansatte. Ifølge Sam har nemlig sikkerheten rundt milliardæren økt betraktelig siden han tok over.

- Han fotfølges uansett hvor han går på kontoret. Og det er av minst to veldig klumpete og høye livvakter, de er med selv når han går på toalettet, hevder Sam.

Og livvakter var tilsynelatende ikke nok. Han skal ifølge kilden også ha hentet inn flere ingeniører og utviklere fra Tesla. De fikk i oppgave å se over alt arbeidet til de ansatte, slik at Musk lettere kunne vite hvem han burde sparke.

Solgte kontorplanter til ansatte

Ifølge «Sam», er alt Musk ønsker penger. Musk skal ha sparket rydde-personell, og prøvd å selge kontorplanter til de ansatte.

Tidligere har Børsen omtalt at de ansatte måtte ta med eget dopapir, som skulle være et av de mange omstridte sparegrepene til Musk.

Grunnen til sparingen kan være at Twitters inntekter er på vei nedover. En rapport som Børsen omtalte i forrige uke, viser at inntektene i desember sank med hele 40 prosent.

Men «Sam » er bekymret for at sparingen vil gjøre at store prosjekter bare blir forlatt.

Han forteller at nye ansatte nå må gjøre arbeidsoppgaver alene som større arbeidsgrupper hadde ansvar for tidligere.

- En splitter ny person uten ekspertise, jobber nå med prosjekter som tidligere ble gjort av over 20 personer. Det øker risikoen for at ting kan gå feil, hevder han. , hevder han.

MENNESKE-ROBOT: Elon Musk lanserte en menneske-robot under Teslas AI-dag, fredag 20. august 2021. Video: Tesla / Reporter: Vegard Krüger Vis mer

Forlatte prosjekter

Tidligere Twitter-ansatt Lisa Jennings Young deler mange av de samme bekymringene.

Hun forteller at både hun og hennes arbeidsgruppe utviklet et varsel som skulle motvirke nett-troll på Twitter.

Dette varselet skulle dukke opp hos brukeren, dersom programmet la merke til «trigger-ord» som kunne virke krenkende for andre brukere.

Ifølge Young skal dette varselet ha fungert over 60 prosent av gangene, men likevel ble hele arbeidsgruppa skrota - og Young sto igjen alene, og måtte å utvikle dette selv.

Men hun valgte å si opp, og er nå bekymret for at systemet ikke blir videreutviklet.

BBC undersøkte dette, og hevder at systemet ikke ble videre utviklet.

I en twittermelding svarte Elon Musk på artikkelen til BBC.

- Sorry for at jeg endrer Twitter fra et vakkert paradis, til et sted som har troll, skriver Musk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer