Hotellkrisen

Fra himmel til helvete: - Bekmørkt

«Bare trist», «bekmørkt» og «det spøker for bransjen». 2021 kan bli et mørkt år for hotellbransjen.

MØRKT: Det er tunge tider for hotellbransjen, spesielt i Oslo. Det vil gå enda en stund før det er full drift igjen, mener ekspertene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
MØRKT: Det er tunge tider for hotellbransjen, spesielt i Oslo. Det vil gå enda en stund før det er full drift igjen, mener ekspertene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Hotellåret 2019 i de norske storbyene kan best oppsummeres slik: Svært godt, med stor kapasitetsvekst, god etterspørselsvekt nesten over hele linjen».

Slik lød konklusjonen i den anerkjente rapporten til Wiederstrøm Hotel Consulting, som kom i begynnelsen av 2020. Siden den gang har coronapandemien lagt sitt klamme grep rundt hotellbransjen.

- Det er bare trist, sier hotellrådgiver Peter Wiederstrøm, forfatteren bak rapporten.

Han jobber i Wiederstrøm Hotel Consulting, som bistår innen hotelleiendom, hotelldrift, samt benchmarking og analyse.

Konkurser og oppsigelser

Det nye året er også bare snaut to uker gammelt, og de dårlige nyhetene har formelig stått i kø.

6. januar kom nyheten om at Petter Stordalen slår Comfort Hotel Stavanger konkurs.

- Vi har strevd en stund der, og nå er det rett og slett ikke forsvarlig å drive hotellet lenger, sa konsernsjef i Nordic Choice, Torgeir Silseth, om hotellet som ligger i sentrum av Stavanger.

Torsdag denne uka var også en skrekkens dag for hotellbransjen. Da varslet hotellkjeden Scandic at de iverksetter oppsigelser som berører 300 årsverk som følge av coronapandemien. Med naturlig avgang venter ledelsen at staben til sammen slankes med 600 årsverk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer