Refser byrådet:

- Framstår som coronakrisa er over

Høyre lot seg ikke imponere over det rødgrønne byrådets budsjettforslag.

ÅPNING: I helga er det full gjenåpning i Oslo, men bedriftene i reiselivsnæringen har fremdeles en god vei å gå før de er helt oppe og står igjen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
ÅPNING: I helga er det full gjenåpning i Oslo, men bedriftene i reiselivsnæringen har fremdeles en god vei å gå før de er helt oppe og står igjen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

- Vi savner litt på næringslivssiden. Det framstår som om coronakrisa er over, sier Høyres gruppeleder i Oslo, Anne Haabeth Rygg til Børsen.

Hun kommenterer det rødgrønne byrådets budsjettforslag for Oslo, som ble lagt fram på onsdag.

- Lang oppoverbakke

Der har Høyre bitt seg merke i det de mener er en litt i overkant positiv omtale av tingenes tilstand i budsjettframlegget.

«Sett opp mot 2020 viser tall fra serveringsbransjen for årets sommer en vekst på nærmere 50 prosent. Museer og attraksjoner kan vise til en vekst på mer enn 20 prosent. Overnattingsbedriftene har hatt et belegg på nærmere 50 prosent. 95 prosent av alle hotellene var operative og kan vise til 30 prosent bedre belegg enn fjoråret», står det i budsjettforslaget.

Nå følger byrådet likevel opp med at det er knyttet «stor usikkerhet til utviklingen i reiselivsnæringen framover», og framholder at det voldsomme fallet i antall gjestedøgn i 2020 «vil få store konsekvenser i lang tid framover, og kreve omstillinger i bransjen».

Høyre er likevel ikke imponert.

- De skriver om en veldig positiv utvikling fra 2020, men hvis du sammenlikner med et år da alt er stengt, så regner man jo med at det går oppover. Alt annet skulle godt gjøres, sier Rygg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.