Frankrikes statsminister ber om en slutt på streikene

Frankrikes statsminister Édouard Philippe oppfordrer fagforeningene i landet til å avslutte streikene som har lammet landet i 40 dager.

LANG STREIK: Frankrike har vært lammet av streik i 40 dager. Her slukkes en brann under en streikedemonstrasjon i Paris lørdag. Foto: Gonzalo Fuentes  / Reuters / NTB Scanpix
LANG STREIK: Frankrike har vært lammet av streik i 40 dager. Her slukkes en brann under en streikedemonstrasjon i Paris lørdag. Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Å fortsette streiken vil ikke føre noen vei, sa Philippe til kanalen France 2 søndag. Han påpekte at han er innstilt på å gjennomføre de kontroversielle pensjonsreformene i landet.

De ukelange steikene blant jernbaneansatte og andre yrkesgrupper har lammet offentlig transport, særlig togtrafikken.

Philippe kunngjorde i helgen at regjering åpner for å trekke tilbake forslaget i pensjonsreformen om å øke den vanlige pensjonsalderen fra 62 til 64.

CFDT, Frankrikes største fagforening, er positive til forlaget. En annen fagforening, RATP, vil derimot fortsette streikene. Fagforeningen CGT vil forkaste hele reformen og sa i en uttalelse lørdag at den er fast bestemt på å vrake pensjonsreformen.

CGT har oppfordret til nye demonstrasjoner tirsdag og torsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer