Fraranet bagasje før luksuscruise

Passasjerer på Hurtigrutens «Roald Amundsen» har mistet all bagasje før reisen til Antarktis.

PASSASJERER RANET: Huritgrutens passasjerer har blitt fraranet bagasjen. Her er skipet «Roald Amundsen» til kai i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
PASSASJERER RANET: Huritgrutens passasjerer har blitt fraranet bagasjen. Her er skipet «Roald Amundsen» til kai i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til onsdag skal ranere ha stjålet 200 bager og kofferter som tilhører passasjerer om bord i Hurtigrutens skip «Roald Amundsen». Skipet lå til kai i Punta Arenas og skulle til Antarktis.

– Det var sjåførene av en lastebil som skulle frakte bagasjen mellom et hotell og flyplassen i Santiago i Chile som ble ranet. Lastebilen ble senere funnet uten de drøye 200 koffertene og bagene som var om bord, sier kommunikasjonsrådgiver Hanne Taalesen i Hurtigruten til Dagbladet.

Eksklusivt

Luksuscruiset koster ifølge NRK fra 50 000 kroner og oppover.

På skipet kan gjestene ifølge rederiets nettside blant annet velge mellom «det beste innen nordisk gourmetmat» og en «førsteklasses vinliste» i den «eksklusive» restauranten Lindstrøm, «cheeseburgere, kebab eller pølser »i uformelle Fredheim, eller «ekte hjemmelaget mat» i bufférestauranten Aune.

Gjestene som reiser all-inclusive har alle sine måltider i Lindstrøm, mens resten kan kjøpe seg inn på à la carte.

Mellom slagene kan de også «synke ned i dype, komfortable lenestoler og beundre den fantastiske utsikten gjennom vinduer fra gulv til tak» i Explorer-salong og bar.

15 avbrøt turen

Verken passasjerer eller ansatte kom til skade under koffert-ranet. Taalesen er ikke kjent med om at det ble benyttet våpen.

– Ingen passasjerer var involvert. Alle er tilbudt kompensasjon for å kjøpe nye klær og nytt utstyr. De aller fleste har benyttet seg av det. 15 passasjerer har valgt å ikke fortsette turen og vi sørger for hjemreise for dem, sier Taalesen.

Politiet i Santiago etterforsker saken.

Det er til sammen cirka 20 norske passasjerer om bord på hurtigruteskipet, skriver NRK.

Lastebilen som ble ranet, eies og drives av en underleverandør av Hurtigruten. Ifølge NRK har firmaet over 70 års erfaring fra turistbransjen i Chile.

Snudde til pluss

Hotellkongen Petter Stordalen er en av eierne av Hurtigruten og sitter i styret i rederiet.

Trygve Hegnar har vært styreleder de siste ti åra.

Hurtigruten snudde flere år med røde tall til et overskudd på nær 500 millioner kroner i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer