- Frarøvet eierne 10 milliarder

Norwegian-gründer Bjørn Kjos ble forelsket i egne planer. Det frarøvet eierne ufattelige 10 milliarder kroner, mener NHH-professor.

FLØY HØYT: Smilet satt løst hos daværende Norwegian-sjef Bjørn Kjos i 2018. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FLØY HØYT: Smilet satt løst hos daværende Norwegian-sjef Bjørn Kjos i 2018. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mindre enn to år siden ville eierne av British Airways betale rundt 350 kroner aksjen. I dag må du ut med rundt 5 kroner for å sikre deg en aksje i det kriserammede flyselskapet Norwegian.

- Av alle feilene Bjørn Kjos og Norwegian-ledelsen gjorde, var den største tabben å takke nei til tilbudet fra British Airways-eierne IAG på 10,7 milliarder kroner i 2018, sier NHH-professor Tor W. Andreassen til Børsen.

Forelsket og forblindet

I et blogginnlegg kommenterer Andreassen valget til Kjos og hans makker, tidligere Norwegian-styreleder Bjørn Kise. Saken ble først omtalt av nettstedet flysmart24.

- Ufattelige verdier er barbert bort fordi tidligere ledelse og styre var forelsket i egne tanker og planer, skriver Andreassen.

- Du mener forelsket i negativ betydning?

- Ja! Da slutter du å lytte og tenke. Du blir forblindet. I ulike intervjuer oste Kjos av at Norwegian var hans baby, og at han så en langt grønnere framtid for selskapet enn hva virkeligheten tilsa, utdyper Andreassen overfor Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer