Kilder til Dagbladet:

Freder omstridt skattepakke

Etter det Dagbladet erfarer, blir den omstridte oljeskattepakka liggende i regjeringens forslag til statsbudsjett som legges fram torsdag. Det kan likevel komme justeringer.

FREDER OLJESKATTEPAKKA: Etter det Dagbladet erfarer fjerner ikke regjeringen den omstridte oljeskattepakka i forslaget til statsbudsjett som legges fram torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB
FREDER OLJESKATTEPAKKA: Etter det Dagbladet erfarer fjerner ikke regjeringen den omstridte oljeskattepakka i forslaget til statsbudsjett som legges fram torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for høylytte rop fra flere opposisjonspartier freder regjeringen den omstridte oljeskattepakken i morgendagens forslag til statsbudsjett.

Det forteller kilder med innsikt i budsjettarbeidet til Dagbladet.

Slik Dagbladet forstår kan det likevel bli justeringer i eller rundt oljeskattepakken for å hente mer penger direkte fra oljeselskapene. Disse beløpene kan bli i miliardklassen.

Omstridt

Oljeskattepakken er beregnet å koste staten tilsammen 11 milliarder kroner.

Dagbladet får opplyst at det ikke kommer endringer som vil ramme leverandørindustrien eller stoppe utbyggingen av planlagte prosjekter.

Det var tidlig i juni 2020 at de daværende regjeringspartiene, sammen med Ap, Sp og Frp, ble enige om den såkalte oljeskattepakken. Pakken ga oljeselskapene store skattefordeler.

Disse skulle gjelde investeringer gjort i 2020 og 2021, men også nye prosjekter hvor det er levert inn en såkalt plan for utbygging og drift innen utgangen av 2022.

I ettertid har flere, inkludert Erna Solberg selv, vedgått at skattepakken var en feil. Solberg forklarte i vår at de urolige tidene under pandemien gjorde at man må ta beslutningen på kappen for at norsk politikk gjorde denne feilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer