«Debatten»

Fredrik Solvang brukte upublisert lobby-rapport

MDG-leder Une Bastholm ble arrestert av programleder Fredrik Solvang i partilederdebatten. Solvang viste til en upublisert rapport fra Rystad Energy. Nå kan Dagbladet avsløre at rapporten var bestilt - og eies - av Norsk olje og gass.

AVBRYTER: Under partilededebatten i Arendal, avbryter NRK-programleder Fredrik Solvang MDG-leder Une Bastholm, og trekker inn en upublisert rapport bestilt fra Norsk olje og gass. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Dagbladet/Børsen): Une Bastholm argumenterte i gårsdagens partilederdebatt for at det vil ha en klimaeffekt hvis Norge slutter med olje og gass.

MDG-lederen viste blant annet til uavhengig forskning fra SSB i sitt argument, men ble raskt parkert av programleder Fredrik Solvang.

- De sa det ville gi noe klimaeffekt, så vet vi at Rystad Energy kommer med en rapport om noen uker som sier det stikk motsatte: at det vil ha en negativ effekt, sa Fredrik Solvang med henvisning til hva som vil skje hvis Norge avslutter petroleumsindustrien.

Bastholm: - Solvang snubler

Une Bastholm selv reagerer på at Solvang bruker en upublisert rapport som hun selv ikke har kjennskap til.

- Jeg tror ikke det var bevisst hersketeknikk fra Fredrik Solvang, men det er uheldig. Han snublet litt der som programleder, han burde ikke ha gjort det, sier Bastholm til Dagbladets finansnettsted Børsen.

- Det beste når man diskuterer kilder er å ha roen til faktisk å ta stilling til konklusjonene, fortsetter MDG-lederen.

Rystad Energy opplyser til Dagbladet at de ikke kan kommentere rapporten Fredrik Solvang viser til. Årsaken er at rapporten er bestilt av en klient, og at klienten eier rapporten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer