Fredriksen-døtrene i eiendomsbråk

Ei gammel brygge sørger for problemer for de to milliardærarvingene.

BOLIGTRØBBEL: I 2008 ble John Fredriksens gedigne villa på Bygdøy i Oslo overført til hans to døtre, tvillingene Cecilie (t.v.) og Kathrine. Nå krangler de to arvingene med kommunen om ei brygge som tilhører eiendommen. Foto: Espen Solli
BOLIGTRØBBEL: I 2008 ble John Fredriksens gedigne villa på Bygdøy i Oslo overført til hans to døtre, tvillingene Cecilie (t.v.) og Kathrine. Nå krangler de to arvingene med kommunen om ei brygge som tilhører eiendommen. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Døtrene til shippingmagnaten John Fredriksen (75), tvillingene Kathrine og Cecilie Fredriksen (36), står for tida midt i en betent boligkonflikt. Det hele handler om ei brygge som står oppført utenfor søstrenes gigantvilla på Bygdøy i Oslo.

Boligen var det egentlig pappa Fredriksen som i sin tid, i 1992, kjøpte, men den ble i 2008 overdratt til døtrene for 60 millioner kroner. Brygga på eiendommen har ikke vært endret siden den ble kjøpt på starten av 1990-tallet, men søstrene har store intensjoner om å få endret på det.

Det er kommunen sterkt uenige i. Da søstrene i 2017 søkte om tillatelse til å rive den eksisterende brygga, slik at de i dens plass kunne oppføre ei ny flytebrygge og oppgradere en støttemur, tok plan- og bygningsetaten affære, skriver Dagens Næringsliv.

Klager på avslag

Søstrene fikk nemlig avslag på byggeplanene, og fikk samtidig høre at brygga, som lå der lenge før de tok over eiendommen, var for stor. Den skal heller ikke ha vært godkjent, hevder kommunen.

Eilif Nilsson er tiltakshaver i saken. Han uttaler seg på vegne av tvillingene, og forteller til Dagbladet at de mener å ha en sterk sak mot kommunen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer