Freia temperatur-måler ansatte

Tar ekstraordinært grep ved Oslo-fabrikken.

NYTT GREP: Sjokoladeprodusenten Freia temperaturmåler nå sine ansatte før de får komme inn i lokalene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NYTT GREP: Sjokoladeprodusenten Freia temperaturmåler nå sine ansatte før de får komme inn i lokalene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

En rekke norske bedrifter har innført strenge rutiner og tiltak for å begrense spredningen av coronaviruset. Ved Freia-fabrikken på Rodeløkka i Oslo ble det mandag forrige uke besluttet å midlertidig stenge Freialand.

Opplevelsessenteret er vanligvis åpent for besøkende, men selskapet ønsker med dette å begrense kontakten med produksjonsanlegget og de ansatte.

Selskapet, med 126 personer tilknyttet fabrikken og 100 på kontoret, har foreløpig ingen rapporterte smittetilfeller. Arbeidshverdagen går derfor som normalt - med unntak av et ekstraordinært tiltak som innebærer enda strenge kontroller.

Innført begrensninger

Overfor Børsen bekrefter Freia-eier Mondelēz International at de har gått til det skrittet å temperaturmåle sine ansatte.

- Vår viktigste prioritering er å ivareta helsa til våre ansatte og redusere risikoen for at de blir smittet av coronavirus. Når ansatte kommer på jobb, sørger vi for at de ikke har vært i risikoområder, at de ikke har vært i kontakt med bekreftede smittede personer og at de ikke har sykdomssymptomer. Dette gjøres blant annet med temperaturkontroll, sier Marcus Hartmann, pressetalsmann for Mondelez i Norden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer