Freia temperatur-måler ansatte

Tar ekstraordinært grep ved Oslo-fabrikken.

NYTT GREP: Sjokoladeprodusenten Freia temperaturmåler nå sine ansatte før de får komme inn i lokalene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NYTT GREP: Sjokoladeprodusenten Freia temperaturmåler nå sine ansatte før de får komme inn i lokalene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

En rekke norske bedrifter har innført strenge rutiner og tiltak for å begrense spredningen av coronaviruset. Ved Freia-fabrikken på Rodeløkka i Oslo ble det mandag forrige uke besluttet å midlertidig stenge Freialand.

Opplevelsessenteret er vanligvis åpent for besøkende, men selskapet ønsker med dette å begrense kontakten med produksjonsanlegget og de ansatte.

Selskapet, med 126 personer tilknyttet fabrikken og 100 på kontoret, har foreløpig ingen rapporterte smittetilfeller. Arbeidshverdagen går derfor som normalt - med unntak av et ekstraordinært tiltak som innebærer enda strenge kontroller.

Innført begrensninger

Overfor Børsen bekrefter Freia-eier Mondelēz International at de har gått til det skrittet å temperaturmåle sine ansatte.

- Vår viktigste prioritering er å ivareta helsa til våre ansatte og redusere risikoen for at de blir smittet av coronavirus. Når ansatte kommer på jobb, sørger vi for at de ikke har vært i risikoområder, at de ikke har vært i kontakt med bekreftede smittede personer og at de ikke har sykdomssymptomer. Dette gjøres blant annet med temperaturkontroll, sier Marcus Hartmann, pressetalsmann for Mondelez i Norden.

Han opplyser at dette er ett av flere tiltak som er blitt gjort for å redusere risikoen for at ansatte blir smittet og at produksjonen blir berørt. Freia har i tillegg innført begrensninger for andre besøk til fabrikken.

- Vi har alltid hatt en svært streng kontroll av hygiene og renhold knyttet til produksjonsområdene. Vi har den siste tida styrket arbeidet med dette også i andre områder tilknyttet fabrikken og kontorene.

Artikkelen fortsetter under:

CORONA: Nødtelefoner rundt omkring i Norge har opplevd nedetid som følge av den store coronapågangen. Byrådsleder Raymond Johansen kom med en klar oppfordring på en pressekonferanse onsdag ettermiddag. Video: NTB Scanpix Vis mer

De ansattes opplevelse

Hartmann utdyper ikke hvordan kontrollene gjennomføres i praksis. Etter det Børsen kjenner til skal det imidlertid stå vektere ved inngangen og måle temperaturen på alle som skal inn i fabrikken.

- Hvordan opplever de ansatte dette?

- Vi har god dialog med våre ansatte om tiltakene som er innført. Freia er en produksjonsbedrift med et stort fokus på rutiner knyttet til hygiene og renhold. At vi innfører ekstra tiltak for å forhindre risiko for spredning av coronaviruset, er det derfor stor forståelse for blant de ansatte.

- Vil dere anbefale andre bedrifter om å temperaturkontrollere sine ansatte?

- Jeg skal være forsiktig med å gi råd til hva andre bedrifter skal gjøre. Her vil behovene og utfordringene kunne variere fra bedrift til bedrift. Vårt inntrykk er imidlertid at næringslivet tar spredningen med coronaviruset veldig alvorlig og følger rådene som myndighetene kommer med.

Hartmann frykter foreløpig ikke at produksjonen må stenges.

- Det er ikke et aktuelt scenario for oss på nåværende tidspunkt. Arbeidet i fabrikken går som planlagt. Vi følger imidlertid utviklingen nøye og vil ta nødvendige skritt for å beskytte våre ansatte og opprettholde produksjonen.

Helsedirektoratets foreløpige anbefalinger innebærer ikke temperaturkontroller av bedriftsansatte. De har ikke besvart Børsens henvendelser på om dette er noe som skal anbefales framover.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer