Freser etter konsert-kaos: - Uprofesjonelt

I påsken gikk det galt da altfor mange mennesker samlet seg utenfor afterskistedet Fjøllhalli. Flere kom ikke inn på konserten de hadde betalt for, og har fortsatt ikke fått tilbake pengene sine.

BILLETT-TRØBBEL: Det har snart gått én måned siden kaoskvelden på Fjøllhalli, men skuffede afterskigåere har fortsatt ikke fått pengene tilbake. Foto: VisitRauland
BILLETT-TRØBBEL: Det har snart gått én måned siden kaoskvelden på Fjøllhalli, men skuffede afterskigåere har fortsatt ikke fått pengene tilbake. Foto: VisitRauland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skjærtorsdag var det duket for countrykonsert på Fjøllhalli Afterski på Rauland skisenter i hyttekommunen Vinje. Tilbudet viste seg å bli svært populært.

Da det lokale bandet E76 skulle gå på scenen i 22-tida, var politiet allerede på plass.

Det hadde nemlig samlet seg store folkemengder utenfor lokalet. Flere som hadde kjøpt konsertbilletter, deriblant Marianne Nøkleby, ble forhindret fra å komme inn på utestedet.

- Jeg hadde billett og sto i kø for å komme inn, men flere sa at det bare var å snu. Det var kaostilstander, sier hun til Dagbladet.

Nå reagerer hun og flere venninner på at de ikke har fått tilbake pengene, slik de ble lovet.

- Alvorlig

Nøkleby forteller at det var mye sur stemning utenfor utestedet den torsdagskvelden.

- Mange måtte snu eller ringe taxien på nytt. På en så liten plass som Rauland, er det vanskelig å få tak i taxi, sier hun.

Personene som hadde kjøpt billetter og ikke kom inn på konserten, fikk ifølge henne beskjed om å skrive opp navn og telefonnummer på et ark.

- Jeg var innom på påskeaften for å høre hvordan det var med tilbakebetaling. Da fikk jeg beskjed om at det ville skje uka etter påske, men etter det har jeg ikke hørt noe.

Nøkleby sier at hun og moren har ringt, sendt e-post og fysisk oppsøkt utestedet uten å få svar.

Nå vurderer hun å anmelde forholdet.

- Jeg synes det er alvorlig og uprofesjonelt. Man må stilles til ansvar, mener hun.

- For min del er det bare snakk om 700 kroner, siden jeg kjøpte to, men det var mange navn på den lista. Da er det greit at noen sier ifra før det skjer igjen, fortsetter hun.

Starter utbetalinga

Dagbladet har tidligere vært i dialog med daglig leder ved Fjøllhalli, Tom-Jøran Jonsen, som har beklaget hendelsen.

Fjøllhalli lovte da å refundere billettene til dem som ikke slapp inn:

- De kan ta kontakt med oss gjennom nettsidene våre eller på Facebook Messenger, sa Johnsen.

Når Dagbladet kontakter ham fredag, opplyser Johnsen at de har startet utbetalinga i dag.

- Det har vært mye rot med listene og billettene. Hele situasjonen var uoversiktlig, siden vi måtte dobbeltsjekke billettsalget opp mot om de faktisk hadde billett, forklarer han.

- Nå tror vi at vi har kontroll, sier han avslutningsvis.

Nøkleby og andre som ikke fikk brukt billettene på skjærtorsdag, kan ifølge den daglige lederen derfor vente å få tilbake de 350 kronene som ble betalt per billett, i løpet av tida som kommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer