Kjell Inge Røkke flytter til Sveits:

Freser: - Kappløp mot bunnen

Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener de rikeste av oss må bidra mer til fellesskapet.

REAGERER: Bjørnar Moxnes mener Kjell Inge Røkkes flytting til Sveits er «et kvalmende bilde på forskjells-Norge». Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
REAGERER: Bjørnar Moxnes mener Kjell Inge Røkkes flytting til Sveits er «et kvalmende bilde på forskjells-Norge». Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Mandag morgen ble det kjent at investor og mangemilliardær Kjell Inge Røkke har meldt flytting fra Asker i Norge til Lugano i Sveits.

Røkke har selv ikke gitt noen konkret årsak til flyttingen, men skriver følgende i et brev til medaksjonærer og medarbeidere i Aker:

- Jeg har valgt Lugano som mitt nye bosted - det er verken billigst eller har de laveste skattene, men det er til gjengjeld et flott sted med en sentral beliggenhet i Europa.

Stortingspolitiker for Rødt, Mimir Kristjánsson, mener derimot bestemt at flyttingen skjer for at Røkke vil unngå skatt.

- Det står ikke til troende at norske milliardærer skal være så glad i Sveits som de gir uttrykk for. Jeg har vært i Sveits, og det er fint der, men at absolutt alle skal få dilla på Sveits, skyldes én ting: At det er et skatteparadis, sier han til Børsen.

Han mener Røkke burde vært åpen om at mindre skatt er grunnen.

- Skal ikke lønne seg

- Han kan ha hatt andre private grunner vi ikke vet om?

- Det skal man selvfølgelig ta høyde for. Men de fleste mennesker som drar til et fint sted, drar til Costa del Sol, ikke Sveits. Det er enkelt å skjule formuen sin der og unngå beskatning på skattekapital.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.