Kjell Inge Røkke flytter til Sveits:

Freser: - Kappløp mot bunnen

Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener de rikeste av oss må bidra mer til fellesskapet.

REAGERER: Bjørnar Moxnes mener Kjell Inge Røkkes flytting til Sveits er «et kvalmende bilde på forskjells-Norge». Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
REAGERER: Bjørnar Moxnes mener Kjell Inge Røkkes flytting til Sveits er «et kvalmende bilde på forskjells-Norge». Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Mandag morgen ble det kjent at investor og mangemilliardær Kjell Inge Røkke har meldt flytting fra Asker i Norge til Lugano i Sveits.

Røkke har selv ikke gitt noen konkret årsak til flyttingen, men skriver følgende i et brev til medaksjonærer og medarbeidere i Aker:

- Jeg har valgt Lugano som mitt nye bosted - det er verken billigst eller har de laveste skattene, men det er til gjengjeld et flott sted med en sentral beliggenhet i Europa.

Stortingspolitiker for Rødt, Mimir Kristjánsson, mener derimot bestemt at flyttingen skjer for at Røkke vil unngå skatt.

- Det står ikke til troende at norske milliardærer skal være så glad i Sveits som de gir uttrykk for. Jeg har vært i Sveits, og det er fint der, men at absolutt alle skal få dilla på Sveits, skyldes én ting: At det er et skatteparadis, sier han til Børsen.

Han mener Røkke burde vært åpen om at mindre skatt er grunnen.

- Skal ikke lønne seg

- Han kan ha hatt andre private grunner vi ikke vet om?

- Det skal man selvfølgelig ta høyde for. Men de fleste mennesker som drar til et fint sted, drar til Costa del Sol, ikke Sveits. Det er enkelt å skjule formuen sin der og unngå beskatning på skattekapital.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer