Europeisk superliga

Freser mot «eliten»: - Grotesk

Mandag kom ideen om den europeiske «superligaen». Den vekker sterke reaksjoner fra flere i fotballmiljøet.

FORBANNELSE: Supportere protesterte utenfor Anfield i forbindelse med Liverpools deltagelse i Super League. Foto: REUTERS/Carl Recine
FORBANNELSE: Supportere protesterte utenfor Anfield i forbindelse med Liverpools deltagelse i Super League. Foto: REUTERS/Carl Recine Vis mer
Publisert

- Det handler bare om penger, om å grabbe til seg mest mulig penger, makt og kontroll, sier Dag Langerød til Dagbladet mandag morgen.

Langerød, som er ansvarlig redaktør for Manchester Uniteds offisielle norske supporterklubb, er i likhet med store deler av fotballverden forbløffet over nyheten som sprakk natt til mandag:

Seks engelske, tre spanske og tre italienske storklubber skal danne en ny Superliga «så fort som mulig», med kamper i midtuka.

Og det handler, som Langerød sier, om enorme summer.

Lukrativt

Bare for å delta på moroa, skal de 15 klubbene som grunnlegger den nye superligaen dele rundt 35 milliarder kroner mellom seg. Pengene skal brukes til å opprette nødvendig infrastruktur, samt veie opp for tapene som følge av covid-19-pandemien.

Så langt har storklubbene AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid og Tottenham meldt seg klare for superligaen.

Det har satt sinnene i kok hos UEFA, FIFA, andre fotballklubber og supportere verden over. Nyheten markerer også startskuddet for det som ligger an til å bli en bitter kamp om kontroll, rettigheter og nær ufattelige pengesummer knyttet til verdens mest populære idrett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer