SAS-streik:

Freser mot SAS: - Skinnforhandlinger

Pilotforening-topp hevder SAS kom med nye krav etter at meklingsfristen hadde gått ut og mener selskapet ikke førte reelle forhandlinger. Selskapet avviser påstandene på det sterkeste.

STREIK: 900 SAS-piloter går ut i streik etter at meklingen mellom SAS og pilotene ikke førte fram mandag. Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock / NTB
STREIK: 900 SAS-piloter går ut i streik etter at meklingen mellom SAS og pilotene ikke førte fram mandag. Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

STOCKHOLM (Børsen): Ett minutt etter at forhandlingsfristen gikk ut, skal SAS ha kommet med et helt nytt krav til pilotene. Det hevder formannen i Dansk Pilotforening, Henrik Thyregod, når han møter pressen i Stockholm mandag ettermiddag.

- Dette er ganske forferdelig. Vi har prøvd å imøtekomme SAS hele veien, også de siste dagene. Vi trodde faktisk vi skulle klare dette, men så finner de bare opp nye krav, sier han.

Thyregod ønsker ikke å si noe om hva det nye kravet skal ha bestått av før han har snakket med foreningens medlemmer, men sier at innholdet var helt nytt.

  • SAS avviser Thyregods påstander på det sterkeste. Les svaret fra SAS lenger ned i saken.

Han sier pilotene strakte seg langt for å imøtekomme SAS-ledelsens krav, men hevder de ble møtt med liten vilje fra motparten.

- Vi var nærmest i mål, så jeg forstår virkelig ikke hvorfor de brøt her. SAS fikk det de ba om, så kom det et nytt krav ett minutt over tolv, gjentar han.

- Hvordan oppleves det å sitte i slike forhandlinger, dersom det stadig kommer nye krav?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.