SAS-streik:

Freser mot SAS: - Skinnforhandlinger

Pilotforening-topp hevder SAS kom med nye krav etter at meklingsfristen hadde gått ut og mener selskapet ikke førte reelle forhandlinger. Selskapet avviser påstandene på det sterkeste.

STREIK: 900 SAS-piloter går ut i streik etter at meklingen mellom SAS og pilotene ikke førte fram mandag. Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock / NTB
STREIK: 900 SAS-piloter går ut i streik etter at meklingen mellom SAS og pilotene ikke førte fram mandag. Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

STOCKHOLM (Børsen): Ett minutt etter at forhandlingsfristen gikk ut, skal SAS ha kommet med et helt nytt krav til pilotene. Det hevder formannen i Dansk Pilotforening, Henrik Thyregod, når han møter pressen i Stockholm mandag ettermiddag.

- Dette er ganske forferdelig. Vi har prøvd å imøtekomme SAS hele veien, også de siste dagene. Vi trodde faktisk vi skulle klare dette, men så finner de bare opp nye krav, sier han.

Thyregod ønsker ikke å si noe om hva det nye kravet skal ha bestått av før han har snakket med foreningens medlemmer, men sier at innholdet var helt nytt.

  • SAS avviser Thyregods påstander på det sterkeste. Les svaret fra SAS lenger ned i saken.

Han sier pilotene strakte seg langt for å imøtekomme SAS-ledelsens krav, men hevder de ble møtt med liten vilje fra motparten.

- Vi var nærmest i mål, så jeg forstår virkelig ikke hvorfor de brøt her. SAS fikk det de ba om, så kom det et nytt krav ett minutt over tolv, gjentar han.

- Hvordan oppleves det å sitte i slike forhandlinger, dersom det stadig kommer nye krav?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer