Freser mot Vedum: - Sjokkert

Lederen av Sjømat Norge sier han er sjokkert over skattebomba regjeringen la fram onsdag morgen.

SJOKKERT: Administrerende direktør i Sjømat Norge, Geir Ove Ystmark, er sjokkert over dagens nyhet. Foto: Audun Braastad / NTB
SJOKKERT: Administrerende direktør i Sjømat Norge, Geir Ove Ystmark, er sjokkert over dagens nyhet. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er sjokkert over at en finansminister fra Senterpartiet nå drar opp håndbrekket for en hel distriktsnæring, sier leder i Sjømat Norge, Geir Ove Ystmark, til Børsen.

Klokka 08.30 onsdag morgen kom regjeringen med en ny skattebombe: De vil innføre lakseskatt på oppdrettsnæringen, og flere andre skatteøkninger rettet mot landets rikeste.

Ystmark frykter at regjeringens nye skatteløfte vil sørge for at milliardverdier forsvinner ut av landet.

- Det er ingen naturlov som sier at man må investere i Norge. Denne skatten vil føre til at bedrifter som ellers ville investert i Norge, nå heller velger å investere i andre land. Store verdier vil også flyttes fra norske eierskapsmiljøer til internasjonale, sier Ystmark som er tydelig opprørt.

- Så du ikke dette komme?

- Jeg har stolt på at regjeringen ville forholde seg til skatteforliket, egne valgkampløfter og Hurdalsplattformen. Jeg hadde aldri sett for meg at en finansminister fra Senterpartiet ville påføre distriktsnæringslivet en så vanskelig skatteordning.

- Ikke klokt

Overfor nettstedet Intrafish.no sier Ystmark at lakseskatten «vil slokke lysene langs kysten».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.