Fredag har Sindre Finnes oversendt ny informasjon til kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.
Den ferske lista er på 224 sider og inneholder blant annet antall, dato, kurs, beløp, og kilde for opplysninger. Helt umiddelbart er det klart at antallet aksjehandler viser seg å være langt færre enn hva Erna Solberg og Høyre først fortalte.
Da Erna Solberg gikk av som landets statsminister i oktober 2021 satt Sindre Finnes på aksjer til en verdi av totalt 3 523 303 kroner, viser den nye oversikten.
Det er en økning på over 2,5 millioner fra beholdningsoversikten til Sindre Finnes fra 31. desember året før - som viser verdier for 1 043 864 kroner.
Nå viser den nylig delte og oppdaterte listen at antall aksjehandler var 3290. Det er 350 færre en først oppgitt.

- Oversikten er utarbeidet på grunnlag av data innhentet fra Sbanken, Nordnet og Euronext (VPS) og Sindre Finnes personlig. Dette har vært et omfattende arbeid og et stort datamateriale å bearbeide, både for finansinstitusjonene, Sindre Finnes og oss. Sist mottatte informasjon kom i dag, 6. oktober, sier advokat Thomas Skjelbred i en uttalelse.
Han fortsetter:
- Skulle Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomite finne at det er behov for ytterligere skriftlig informasjon er Sindre Finnes forberedt på å bidra med det så langt han rår over etterspurt informasjon.

Nytt anslag: Over 90 000 «hull»
Bedt om flere detaljer
Erna Solberg og ektemannen har fått kritikk for å utelate informasjon fra den opprinnelige aksjeoversikten som ble offentliggjort for drøye tre uker siden.
Flere har etterlyst informasjon om klokkeslett, beløp og aksjekurs på handelstidspunktet.
- Det har ikke vært mulig å få utlevert informasjon om handelstidspunkter (klokkeslett) fra finansinstitusjonene for alle handlene, står det i brevet som er oversendt KKK.
- Nyttig
Leder av kontrollkomiteen, Peter Frølich (H), sier til Børsen at de trenger tid på å gå gjennom dokumentene.
- Dokumentene skal inneholde noen korreksjoner og flere detaljer knyttet til nøyaktige kurser. Dette er nyttig grunnlag for komiteens arbeid.
- Ved første øyekast ser det ut til å være tilstrekkelig informasjon, men det trengs litt tid for å gå gjennom materialet og vurdere om det er nødvendig med ytterligere dokumentasjon, sier han.
Investeringsdirektør i Nordea, Robert Næss, har fulgt aksjesaken tett. Etter en rask gjennomgang av den nye lista, finner han ingen umiddelbare overraskelser.
- Han har tilsynelatende tjent litt mer enkelte steder enn det som tidligere var kjent, og tapt litt mer på andre områder, men det er ingenting her som tyder på at han har drevet mer lønnsomt enn tidligere kjent. Dette må finregnes på.
Forrige uke varslet altså Finnes' advokat Thomas Skjelbred at de skulle komme med ytterligere informasjon.
I en pressemelding presiserte Skjelbred riktignok at oversikten minimum vil vise hvilke verdipapirer Finnes har investert i og hvor mange det dreier seg om. Denne informasjonen ble imidlertid kjent i første omgang.
- Sindre Finnes ønsker å være åpen om den informasjonen som er relevant for vurderingen av Erna Solbergs habilitet, men som vi forsøksvis har sagt hele veien vil det ta tid - på tross av hva enkelte hevder i media, sa advokaten.
Dette er lovet
Euronext, Nordnet og Sbanken/DNB vil i første omgang levere uttrekk av sine data til Elden Advokatfirma for perioden oktober 2013-oktober 2021 som minimum vil vise:
- Hvilke verdipapirer Sindre Finnes har investert i (Selskaper/Produkter)
- Hvor mange verdipapirer Sindre Finnes har eid (Volum/Antall)
- Hva markedsverdien på disse verdipapirene har vært (Kurs)

Ingen spor av Finnes' lobbyunntak
Tok selvkritikk
Tirsdag kveld kom for øvrig Erna Solberg med sin redegjørelse for aksjeskandalen til kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget. Der nevner Høyre-lederen flere saker hun kan ha vært inhabil i.
Solberg skrev at hun har hatt flere samtaler med Finnes om aksjehandel, men at det er vanskelig for henne å redegjøre for de samtalene nå. Hun innrømmer likevel at hun burde ha stilt flere spørsmål til ektemannen sin om aksjehandelen hans.
- Når det i ettertid viser seg at han likevel har drevet omfattende handel i det skjulte, er det klart for meg at jeg burde ha spurt og gravd mer om dette, skriver hun.
De siste tre åra Solberg var statsminister, økte Sindre Finnes' formue med nesten 3 millioner kroner.

- En uholdbar situasjon
- Når jeg i ettertid har gått gjennom våre skattemeldinger, ser jeg at skattemeldingen for 2020, som jeg leverte våren 2021, kunne vært en slik anledning til å stille nærmere spørsmål. Det året sjekket jeg imidlertid bare raskt at de opplysningen som skulle være meldt inn for mitt eget skatteoppgjør var meldt inn, før jeg leverte skattemeldingen, skriver hun.
- Jeg er svært lei meg for at jeg har behandlet saker som statsminister hvor jeg har vært inhabil, skriver hun i det siste avsnittet i det sju sider lange dokumentet som ble sendt til komiteen.