Obos gransket Ulven

- Frikjent på alle punkter

Salget av en utleieblokk på Ulven har satt sinnene i kok blant boligbyggelagets medlemmer. Men en uavhengig gransking konkluderer med at Obos og involverte direktører har sitt på det tørre.

UTLEIESALG: Salget av 182 leiligheter til en privat utleieaktør satte sinnene i kok blant mange av Obos sine medlemmer. Nå er saken gransket av uavhengige aktører. Foto: Gorm Kallestad / NTB
UTLEIESALG: Salget av 182 leiligheter til en privat utleieaktør satte sinnene i kok blant mange av Obos sine medlemmer. Nå er saken gransket av uavhengige aktører. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KPMG og KPMG Law advokatfirma gjennomførte granskningen på oppdrag fra styret i Obos.

Det er sikret og gjennomgått 524 000 dokumenter i saken, inkludert tekstmeldinger, chatter, e-poster og logger, opplyser Obos i en pressemelding mandag.

Rapporten er nå sendt ut til ale delegatene til generalforsamlingen i Obos. Konklusjonene i granskingsrapporten oppsummeres slik:

  • Salgsprisen er markedspris og ble profesjonelt satt.
  • Transaksjonen var tilstrekkelig forankret i OBOS' kompetente organer.
  • Konsernsjefen hadde ingen interessekonflikt.
  • Konserndirektør behandlet ikke saken etter at familiemedlemmer investerte.
  • Ulven Bolig AS gjorde feil da styreendringer ikke ble registrert.

Kameraderi og korrupsjon

- Rapporten viser først og fremst at hele prosessen har handlet om OBOS sitt beste, og at medlemmenes interesser har stått sentralt fra første kontakt, sier Roar Engeland, styreleder i Obos.

Salget av 182 boliger på Ulven i Oslo skjedde såkalt off market, det vil si at ingen andre enn kjøper var involvert.

Dette - samt det faktum at Obos solgte videre til en utleieaktør, har satt sinnene i kok blant mange av medlemmene. I debatten har det ikke manglet på krasse påstander.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.