Obos gransket Ulven

- Frikjent på alle punkter

Salget av en utleieblokk på Ulven har satt sinnene i kok blant boligbyggelagets medlemmer. Men en uavhengig gransking konkluderer med at Obos og involverte direktører har sitt på det tørre.

UTLEIESALG: Salget av 182 leiligheter til en privat utleieaktør satte sinnene i kok blant mange av Obos sine medlemmer. Nå er saken gransket av uavhengige aktører. Foto: Gorm Kallestad / NTB
UTLEIESALG: Salget av 182 leiligheter til en privat utleieaktør satte sinnene i kok blant mange av Obos sine medlemmer. Nå er saken gransket av uavhengige aktører. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KPMG og KPMG Law advokatfirma gjennomførte granskningen på oppdrag fra styret i Obos.

Det er sikret og gjennomgått 524 000 dokumenter i saken, inkludert tekstmeldinger, chatter, e-poster og logger, opplyser Obos i en pressemelding mandag.

Rapporten er nå sendt ut til ale delegatene til generalforsamlingen i Obos. Konklusjonene i granskingsrapporten oppsummeres slik:

  • Salgsprisen er markedspris og ble profesjonelt satt.
  • Transaksjonen var tilstrekkelig forankret i OBOS' kompetente organer.
  • Konsernsjefen hadde ingen interessekonflikt.
  • Konserndirektør behandlet ikke saken etter at familiemedlemmer investerte.
  • Ulven Bolig AS gjorde feil da styreendringer ikke ble registrert.

Kameraderi og korrupsjon

- Rapporten viser først og fremst at hele prosessen har handlet om OBOS sitt beste, og at medlemmenes interesser har stått sentralt fra første kontakt, sier Roar Engeland, styreleder i Obos.

Salget av 182 boliger på Ulven i Oslo skjedde såkalt off market, det vil si at ingen andre enn kjøper var involvert.

Dette - samt det faktum at Obos solgte videre til en utleieaktør, har satt sinnene i kok blant mange av medlemmene. I debatten har det ikke manglet på krasse påstander.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer