Frisør-dronning slår alarm: - Vi makter ikke

Nikita-gründer Inger Ellen Nicolaisen frykter for selskapets framtid: - Både arbeidsplasser og livsverk er i stor fare, sier hun.

BEKYMRET: Nikita-gründer Inger Ellen Nicolaisen er bekymret for livsverkets framtid, etter at coronapandemien slo beina under hele næringen hun representerer. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BEKYMRET: Nikita-gründer Inger Ellen Nicolaisen er bekymret for livsverkets framtid, etter at coronapandemien slo beina under hele næringen hun representerer. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skandinavias største frisørkonsern, Raise Gruppen AS, skriver i et åpent brev til statsminister Erna Solberg og regjeringen at coronakrisa er ferd med å true framtida til selskapet.

- Situasjonen er svært dramatisk for oss. Med løpende kostnader og null kroner i omsetning settes bedriften nå etter 36 år i privat eierskap i fare. Likviditeten er sterkt presset og soliditeten vil hurtig komme under press.

I brevet, som er signert Nikita-gründer Inger Ellen Nicolaisen og datter og konserndirektør Christinah Nicolaisen på vegne av Raise Gruppen, vises det til at regjeringens krisegrep har ført til drastiske inngrep i frisørbransjen over hele landet, ved at de har blitt pålagt total lukking av samtlige salonger.

- Livsverk i stor fare

Som en følge av dette ble rundt 750 av selskapets norske medarbeidere permittert med umiddelbar virkning den 12. mars.

- Vi ble påtvunget å stenge 102 salonger, med lovnader fra statsministeren om permitteringslønn på 2 dager, som nå har blitt 5 dager til tross for stengte dører.

Nå etterlyser de ytterligere tiltak fra regjeringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer