Frist utsatt: - Behov for mer tid

Komikerparet ber om mer tid for å svare ut kommunen i hyttesaken.

JOBBER VIDERE: Pernille Sørensen og Dagfinn Lyngbø har tidligere gjort det klart at de ønsker å rette opp i de hytteforholdene som kommunen mente var i strid med plan- og bygningsloven. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
JOBBER VIDERE: Pernille Sørensen og Dagfinn Lyngbø har tidligere gjort det klart at de ønsker å rette opp i de hytteforholdene som kommunen mente var i strid med plan- og bygningsloven. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I november fikk komikerparet Pernille Sørensen og Dagfinn Lyngbø varsel om mulig avslag på søknaden om riving, endringer og tilbygg på parets fritidseiendom i hytteparadiset Tjøme.

Færder kommune mente at vilkårene for å innvilge dispensasjon «ikke er oppfylt», og ba om at det ble sendt inn en ny og revidert søknad. Fristen var opprinnelig satt til 15. desember, men er nå utsatt med én måned.

«Vi jobber oss nå gjennom tilbakemeldingen fra dere. (…) Vi har behov for noe mer tid for å få omprosjektert og dokumentert tilbakemeldinger som etterlyst i brevet. Vi ønske derfor å høre om det er mulig å få utsatt fristen til 16.01.23?», skriver parets ansvarlige søker, KB Arkitekter, i et brev til kommunen.

- Ulovlige forhold

Færder kommune skriver at de har besluttet å innvilge fristforlengelsen. Dermed fortsetter arbeidet med å rette opp i det som har vært en lang og trøblete hytteprosess for paret.

Det var tidligere i år det ble kjent at Sørensen og Lyngbø ønsket å gjøre drastiske endringer på hytta si i Paradisbukta.

Bakteppet var et tilsyn fra Færder kommune i februar 2021, der byggesaksmyndigheten mente å ha avdekket seks ulovlige tiltak på eiendommen. Hytta skal også være dobbelt så stor som den skulle vært.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.