Maldivene lokker med vaksine

Frister rike med hjemmekontor her

Høyt gasjerte toppledere inntar ferieparadis for et noe annerledes hjemmekontor.

PERLE: Et skudd i skuldra og du er klar for å finne fram laptoppen og starte tilværelsen med fjernkontor - lyder tilbudet fra turistmyndighetene på Maldivene. Foto: Shutterstock / NTB
PERLE: Et skudd i skuldra og du er klar for å finne fram laptoppen og starte tilværelsen med fjernkontor - lyder tilbudet fra turistmyndighetene på Maldivene. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Coronapandemi for rikfolk er ikke helt det samme som for oss andre.

De som har råd til det, bytter nemlig ut hjemmekontor med fjernkontor. For noen betyr det ikke å ta med PC-en på hytta.

Fenomenet er også kjent som såkalt «workation». Altså kombinasjoner av løsninger der du tar med deg jobben på ferie, eller legger inn en opplevelse av ferie mens du er på jobb.

Spesielt har eksotiske reisemål blitt attraktivt i en tid der reising generelt, og for folk flest, er noe vi bare drømmer om.

- Vi ser mange velstående toppledere, ledere for store selskaper. De kommer hit og de jobber herfra. «Workation» på Maldivene er blitt veldig trendy, sier landets turistminister Abdulla Mausoom i et intervju med CNBC.

Nå: test og hotell

Snart kan ferieparadiset med det asurblå havet og de finkornede sandstrendene friste med ytterligere et godt tilbud til alle som har råd til hjemmekontor av den mest eksotiske varianten.

Så snart landets befolkning er vaksinert, vil turistmyndighetene stå klare med en vaksine til samtlige turister rett etter ankomst.

Børsen har tidligere omtalt rikingtrenden med å booke en hel øy eller liknende for å sikre både smittevernfaglig avstand og privatliv. Den saken kan du lese her:

I øyeblikket må alle som besøker Maldivene kunne legge fram en negativ PCR-test og bekreftelse på at hotell er booket, før de får lov til å slippe inn i landet.

Ifølge Mausoom kan disse restriksjonene bli opphevet straks turist-vaksineprogrammet er på plass. Noe som kan skje «svært raskt, kanskje allerede i løpet av denne uka».

Nøkkeltall for Maldivene

Turisme er utvilsomt den store driveren for økonomien på Maldivene:

  • Nesten sju av ti kroner på landets brutto nasjonalbudsjett (67 prosent) kommer fra turistsektoren.
  • Så langt i år har Maldivene tatt imot 350 000 turister. Mange av dem har booket seg inn på lengre opphold enn vanlig - og da gjerne for å kombinere jobb og ferie.
  • Målet for årets sesong er 1,5 millioner turister og 10 millioner overnattinger.
HAI: Denne videoen er fra Maldivene på resorten Shadow Palm der flere turister skulle svømme med hai. Bilder fra Storyful, Reporter: Marte Nyløkken Helseth. Vis mer

- Når vi det målet, er vi fortsatt et godt stykke unna det landets økonomi trenger. Men det vil være veldig mye bedre enn hva vi så for oss ved utgangen av 2020, sier Mausoom.

  • I 2019 besøkte rekordmange 1,7 millioner turister Maldivene, en økning på 15 prosent fra året før.

Over halvparten vaksinert

Noe over halvparten av øystatens 530 000 innbyggere har fått første dose med coronavaksine, ifølge Reuters covid-19 oversikt.

Turisministeren sier til CNBC at 90 prosent av dem som jobber i førstelinja i turistindustrien har fått første dose.

Foreløpig er det ubesvart spørsmål om turistene må betale for coronavaksine ved ankomst. Mausoom forsikrer imidlertid at tilgang på vaksiner ikke skal være noe problem. Og han understreker at landets befolkning skal vaksineres før tilbudet til turistene rulles ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer