Maldivene lokker med vaksine

Frister rike med hjemmekontor her

Høyt gasjerte toppledere inntar ferieparadis for et noe annerledes hjemmekontor.

PERLE: Et skudd i skuldra og du er klar for å finne fram laptoppen og starte tilværelsen med fjernkontor - lyder tilbudet fra turistmyndighetene på Maldivene. Foto: Shutterstock / NTB
PERLE: Et skudd i skuldra og du er klar for å finne fram laptoppen og starte tilværelsen med fjernkontor - lyder tilbudet fra turistmyndighetene på Maldivene. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Coronapandemi for rikfolk er ikke helt det samme som for oss andre.

De som har råd til det, bytter nemlig ut hjemmekontor med fjernkontor. For noen betyr det ikke å ta med PC-en på hytta.

Fenomenet er også kjent som såkalt «workation». Altså kombinasjoner av løsninger der du tar med deg jobben på ferie, eller legger inn en opplevelse av ferie mens du er på jobb.

Spesielt har eksotiske reisemål blitt attraktivt i en tid der reising generelt, og for folk flest, er noe vi bare drømmer om.

- Vi ser mange velstående toppledere, ledere for store selskaper. De kommer hit og de jobber herfra. «Workation» på Maldivene er blitt veldig trendy, sier landets turistminister Abdulla Mausoom i et intervju med CNBC.

Nå: test og hotell

Snart kan ferieparadiset med det asurblå havet og de finkornede sandstrendene friste med ytterligere et godt tilbud til alle som har råd til hjemmekontor av den mest eksotiske varianten.

Så snart landets befolkning er vaksinert, vil turistmyndighetene stå klare med en vaksine til samtlige turister rett etter ankomst.

Børsen har tidligere omtalt rikingtrenden med å booke en hel øy eller liknende for å sikre både smittevernfaglig avstand og privatliv. Den saken kan du lese her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.