Frp foreslår strøm-milliard

Fremskrittspartiet er klare til å bla opp to milliarder kroner for å subsidiere nordmenns ekstraordinære høye strømregninger.

VIL PUNGE UT: Sylvi Listhaug er bekymret for strømregningen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VIL PUNGE UT: Sylvi Listhaug er bekymret for strømregningen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Mange er nå bekymret for strømregningen som kommer. Folk sparer på strømmen og fryser. Det mener vi ikke er holdbart når det er så kaldt som det er i Norge nå. Derfor foreslår vi nå at regjeringen skal komme tilbake til Stortinget med tiltak som kan avhjelpe situasjonen med ekstraordinært høye strømutgifter, sier Sylvi Listhaug.

Frp-nestlederen mener det er uholdbart at strømregningene har skutt i været samtidig som mange er hardt rammet av coronapandemien.

Enormt prishopp

Det er liten trøst når man pakker seg inn i ull innendørs, men strømregningene var rekordlave i fjor. En gjennomsnittlig husholdning brukte bare 1700 kroner på strøm (ikke inkludert nettleie) i første kvartal i fjor, ifølge NTB.

I år ligger det derimot an til et solid hopp til 4400 kroner.

- Jevner ikke prisene seg ut over tid? Det er nesten gratis strøm i noen perioder og så er det dyre perioder?

- Problemet er at mange med dårlig råd har liten buffer til å greie så store hopp i regningene. Med coronakrise er det en ekstraordinær situasjon for mange familier, sier Listhaug.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer