Frp-forslag: - Vil åpne kranene nå

Frp vil at Stortinget skal overkjøre regjeringen og helsemyndighetene, og åpne kranene umiddelbart. De legger nå fram forslaget for de folkevalgte.

FULL STOPP: Siden 14. desember har det vært full stans for alle landets ølkraner. Frp vil nå oppheve skjenkestoppen umiddelbart. De fremmer hasteforslag for Storinget. Foto: AP/ NTB.
FULL STOPP: Siden 14. desember har det vært full stans for alle landets ølkraner. Frp vil nå oppheve skjenkestoppen umiddelbart. De fremmer hasteforslag for Storinget. Foto: AP/ NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nå er grensa nådd. Det er masse mennesker som risikerer å miste jobben, sier Frp's Bård Hoksrud.

Utelivsbransjen har slått alarm om konkursras som følge av stengte ølkraner. En undersøkelse fra NHO Reiseliv viser at nesten halvparten av alle utelivsbedriftene frykter konkurs.

I Bergen har ikke færre enn fire utsteder måtte gi opp forrige uke, etter de nye tiltakene.

Nå krever Frp at det nasjonale forbudet mot skjenking tar slutt umiddelbart, og fremmer forslag om dette for Stortinget.

- Bør stanse umiddelbart

En rekke politikere har allerede rykket ut og krevd en umiddelbar slutt på forbudet. Blant dem er MDGs Rasmus Hansson og Frp's Roy Steffensen. I Bergen har byrådsleder Roger Valhammer (Ap) krevd det samme, mens KrF-lederen i Hemsedal, også noe overraskende ba om åpne kraner.

- Vi vil ha slutt på den absolutte skjenkestoppen. Med en gang, sa Hansson til Dagbladet sist onsdag.

Frp vil fremme forslaget om å fjerne skjenkestoppen allerede i morgen onsdag.

- Vi får de samme tilbakemeldingene fra restaurantbransjen over hele landet. De klarer ikke å få økonomi i dette uten at folk skal kunne få kjøpt seg en øl eller et glass vin til maten, sier Frps helsepolitiske talsmann Bård Hoksrud til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer