Frp i harnisk: - Vanvittig

Regjeringen lover å øke CO₂-avgiften tilsvarende fallet i EUs kvotepris for å sikre reell prisøkning på norske utslipp. Fremskrittspartiet vil gjøre alt de kan for å stanse forslaget.

KRISEPAKKE: Statsminister Erna Solberg (H) forteller hvorfor det er viktig å gi skatteletter til olje- og gassnæringen nå. Video: Embla Augusta Hjort-Larsen. Reporter: Mats Rønning Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen presenterte i dag endringer i skattereglene for olje- og gassnæringen på en pressekonferanse.

Næringen er hardt rammet på to fronter - både coronakrisen og det dramatiske fallet i oljeprisen.

- Vi foreslår målrettede, midlertidige endringer i skattesystemet, slik at planlagte prosjekter kan bli realisert. I tillegg foreslår vi en grønn omstillingspakke, sa statsminister Erna Solberg.

Tiltakspakken vil anslagsvis frigjøre 60 milliarder friske midler for selskapene i år og 40 milliarder i 2021 ved endring i avskrivningsreglene.

Økt CO₂-pris

Forslaget likner på det som har kommet fra næringen selv og vil få flertall på Stortinget med støtte fra I hvert fall Fremskrittspartiet, lover partileder Siv Jensen.

- Det er bra at regjeringen, etter massivt press fra Frp og næringen, har skjønt alvoret for oljenæringen. Vi mener tiltakene burde kommet før, men bedre seint enn aldri. Frp vil sikre flertall for de delene av forslaget som vil frigjøre penger i oljeselskapene til å kunne investere og dermed trygge arbeidsplasser i leverandørindustrien. Men totalt sett er ikke dette godt nok, advarer Jensen i en skriftlig kommentar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer