Sivert Bjørnstad:

Frp-riking får penger fra hjemkommunen

Stortingsrepresentant og mangemillionær Sivert Bjørnstad (Frp) tar imot godtgjørelse fra Trondheim kommune samtidig som han får full lønn fra Stortinget. Dette til tross for at Stortingets presidentskap oppfordrer ham til å ikke gjøre det.

TROSSER OPPFORDRING: Stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad (Frp) tar imot godtgjørelse fra Trondeheim kommune selv om Stortingets presidentskap oppfordrer ham til å ikke gjøre det. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
TROSSER OPPFORDRING: Stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad (Frp) tar imot godtgjørelse fra Trondeheim kommune selv om Stortingets presidentskap oppfordrer ham til å ikke gjøre det. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 2013 har stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad (Frp) tatt imot omkring 220 000 kroner fra Trondheim kommune samtidig som han har mottatt full lønn fra Stortinget.

Dette til tross for at Stortingets presidentskap har oppfordret stortingsrepresentanter til å ikke ta imot godtgjørelser fra kommunale eller fylkeskommunale folkevalgte verv siden april 2021.

- Det er riktig at jeg, i tillegg til å sitte på Stortinget, også er valgt inn i bystyret og i kontrollutvalget i Trondheim kommune. Dette er jeg valgt til av velgerne i Trondheim. For dette mottar jeg godtgjøring per møte jeg deltar på, ingen fast godtgjøring. Dette på lik linje med alle de andre folkevalgte i kommunen som ikke er frikjøpte i kommunale, politiske verv. Langt de fleste av disse møtene foregår på kveldstid og kolliderer ikke med møter i Stortinget.

Det uttaler Bjørnstad, som står oppført med over 63 millioner kroner i formue i skattelistene.

- For mitt vedkommende har det i gjennomsnitt betydd i underkant av 24 000 kroner årlig utbetaling for alle disse møtene, før skatt. Heldigvis er det slik at alle mottar lik godtgjøring for folkevalgte verv i Norge, uavhengig av inntekt, formue, legning eller andre forhold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer