Frp's laksekrigere: - Må gripe inn

SV-topp Torgeir Knag Fylkesnes reagerer sterkt på sentrale Frp-eres interesser i oppdrettsbransjen. - Umulig å ta seriøst.

HÅNDTERING: SVs Torgeir Knag Fylkesnes mener Sylvi Listhaug må inn og håndtere saken der Frp-politikere med lakseaksjer kjemper mot lakseskatten. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
HÅNDTERING: SVs Torgeir Knag Fylkesnes mener Sylvi Listhaug må inn og håndtere saken der Frp-politikere med lakseaksjer kjemper mot lakseskatten. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

- De mister all troverdighet, smeller det fra SV-nestlederen.

Beskyldningen er rettet mot en rekke sentrale Frp-ere som har eierandeler i oppdrettsnæringen og samtidig står på barrikadene mot den omstridte lakseskatten.

Storeier fra Frp

En gjennomgang Dagbladet har gjort viser at stortingsrepresentant Helge André Njåstad (Frp) har aksjeposter i hele fire oppdrettsselskap.

Njåstad holdt nylig møte med oppdrettsgiganten Mowi, som ledd i kampen mot finansminister Trygve Slagsvold Vedums skattebombe mot laksenæringen, skriver bransjeavisa IntraFish. Njåstad eier selv aksjer i det samme selskapet.

Også Sivert Bjørnstad, som sitter i Stortingets næringskomité, eier aksjer i næringen. For hans del dreier det seg om to ulike selskaper.

- Jeg synes det er påfallende det engasjementet som nå legges ned i Frp i kamp mot grunnrenteskatten. Det er mye større engasjement om grunnrenteskatten enn det er i andre saker fra Frp. Det er tydelig at det er noe veldig viktig som står på spill, sier Fylkesnes.

- Kan ikke tas seriøst

Han understreker at stortingsrepresentanter ikke kan være inhabile. Han mener likevel det nå er på tide for partilederen å gjøre noe med det han kaller «samrøre».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer