Geiranger:

Frustrasjon: - Selger nesten ingenting

Suvenirsjappa som ligger på kaia i Geiranger merker stor forskjell nå som cruisene uteblir. - Nordmenn kjøper veldig lite suvenirer.

KJØPER IKKE SUVENIRER: Daglig leder i suvenirbutikken Fjordbuda i Geiranger sier at nordmenn kjøper få suvenirer. Nå venter de på cruisturistene som kanskje får komme i slutten av august. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KJØPER IKKE SUVENIRER: Daglig leder i suvenirbutikken Fjordbuda i Geiranger sier at nordmenn kjøper få suvenirer. Nå venter de på cruisturistene som kanskje får komme i slutten av august. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GEIRANGER (Dagbladet): Ved ferjekaia, midt i sentrum av Geiranger, ligger suvenirbutikken Fjordbuda.

- Jakkene henger ikke der til vanlig, sier butikksjef i Fjordbuda Sander Hjelle, og peker på en stor del av første etasje som nå er gjort om til avdeling for sportsbekledning.

Han forteller til Børsen at butikken ikke lenger selger noe særlig av det de vanligvis satser stort på - nemlig suvenirer.

- Til vanlig er det fullt av folk i butikken fra klokka 09 til 20 hver dag i sesongen. Cruiseskipene kommer inn i sjutida på morgenen og kan være her til ni om kvelden, sier Hjelle.

Bygda Geiranger huser 230 fastboende, men i turistsesongen fylles det lille verdensarvområdet opp av mer enn 700 000 cruiseturister. I 2019 var det hele 222 cruiseanløp innom bygda, og i 2020 var det planlagt 211. Nå er det ingen cruiseskip å se.

I år som i fjor har suvenirsjappa i Geiranger en veldig kort sesong.

- Nå har vi bare sesong fra seint juni til tidlig august. Utenom det er det ikke noe særlig, sier Hjelle.

- Under fem prosent

Før pandemien startet sesongen til suvenirsjappa i slutten av mars og strakte seg helt ut i november.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer